ÉKE- Magyar Építőanyag-Kereskedők Országos Egyesülete

Címadatok

Cím 1106 Budapest, Akna utca 2-4
Weboldal http://www.eke.info.hu
E-mail cím 
Telefon 0614331772

Bemutatkozás

Az egyesület célja

Az Építőanyag Kereskedők Országos Egyesülete 1998 óta kezdeményezi és támogatja a kereskedők európai uniós felkészülését és magas színvonalú szakemberekké válását.

Tagjaink az alábbi célok megvalósításáért hozták létre illetve, választották egyesületünket:

IDŐBEN KAPOTT INFORMÁCIÓ - FELKÉSZÜLTSÉG

Az egyesület folyamatos kapcsolatot tart a döntéshozókkal, így hatékonyan képviseli az építőanyag kereskedők érdekeit. A gyakran változó gazdasági környezet ellenére, a törvények, rendeletek előzetes szakmai véleményezése és az időben történő tájékoztatás (pl.: Fogyasztóvédelmi, Környezetvédelmi Törvény, a termék minősítettségi előírások, stb.) a tagok gyorsabb és hatékonyabb felkészülését segíti.

Termék választékunk piaci igényekhez igazodó változtatását segíti, ha időben megismerjük a makro- ill., regionális gazdasági statisztikákat, és ezáltal versenyképességünk is növekszik. "Európa Unió"-s tagságunkkal összefüggő szabályozási és gazdaság-környezeti változásokhoz való alkalmazkodásában segítségünkre van az UFEMAT - az Európa Unió Építőanyag Kereskedők Országos Egyesületeinek Szövetsége, amelynek immár 5 éve vagyunk teljes jogú tagja.

VERSENY EGYENLŐSÉG - SZAKMAI ELISMERTSÉG, HÍRNÉV


A gyors meggazdagodás reményében, építőipari és kereskedelmi képzettség nélkül is, sokan választották "hivatásuknak" az építőanyag kereskedelmet.
A szakmai és állami kontroll nélkül tevékenykedő, rendkívül heterogén értékesítők között sok az előírásokat figyelmen kívül hagyó, számla nélkül értékesítő kereskedő, akik az alacsony költség miatt jogosulatlan versenyelőnyre tesznek szert, ugyanakkor a kiszolgálás alacsony színvonala miatt rontják az egész szakma hírnevét. Tevékenységünk során, a döntéshozókkal közösen, igyekszünk mindent megtenni a szakma elismertségéért és a tisztességes kereskedők védelméért.

EGYÜTTES ERŐ - GAZDASÁGI ELŐNY

A szakmailag magasan kvalifikált építőanyag-kereskedők is jelentős időt és költséget áldoznak, lejárt kintlévőségeik behajtására, sokszor sikertelenül.
Nem az építőanyag-kereskedők feladata a beruházások finanszírozása!

Együttes erővel, a szakmai társszervezetekkel, valamint a döntéshozókkal közösen, kiemelten fontos feladatunk a körbetartozás mielőbbi megszüntetése!
Zártkörű információkkal segítjük tagjainkat egy-egy vevő fizető-, és hitelképességének meghatározásában.

Az ÉKE továbbra is törekszik arra, hogy elsősorban az építőanyag kereskedők érdekvédelmi szervezete legyen. Ehhez azonban szükséges, hogy a napi munkátok során felmerülő problémákat osszátok meg az elnökséggel, mert így tudunk hatékonyan segíteni akár a fogyasztóvédelemnél, akár rendeletek, törvények megváltoztatásának kezdeményezésében. Így tudunk fellépni akár a szállítók, akár más kereskedőtársak általi tisztességtelen piaci magatartásban. Ne felejtsétek, hogy a vevőkkel kapcsolatos problémák mielőbbi nyilvánosságra hozatala segíthet abban, hogy a vevőt a többség erejével vagy a szállítókkal együtt jobb belátásra bírjuk.

A nehéz gazdasági helyzet és az építési vállalkozások jelentős részének igen gyenge pénzügyi helyzete szükségessé teszi, hogy az eddiginél is nagyobb óvatossággal járjatok el a napi munkában. Ennek támogatására újra indítjuk a vevőkkel kapcsolatos információkat szolgáltató rendszerünket (APA – Anti-Partner-Adatbázis). Ez azonban csak akkor működik, ha mindenki megküldi a problémás vevőkkel kapcsolatos adatokat, illetve a regisztrációt követően saját maga viszi fel az adatokat a rendszerbe.