ÉMI Kht.

Címadatok

Cím 1113 Budapest, Diószegi út 37.
Weboldal http://www.emi.hu
E-mail cím 
Telefon +36-1/372-6100
Díjak, elismerések:
  • ÉMSZ ajánlással

Bemutatkozás

Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. az 1963-ban alapított Építésügyi Minőségellenőrző Intézet (ÉMI) és az Építéstudományi Intézet (ÉTI) jogutódja, évtizedek óta kiemelt felelősséggel és feladatkörrel rendelkező szervezet.A Társaság 100 %-os állami tulajdonban van, a tulajdonosi jogokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gyakorolja.

Tevékenységünk az építő- és építőanyagipar egész területére kiterjed. Vizsgálattal, ellenőrzéssel és tanúsítással közreműködünk az építési termékek megfelelőség igazolásában. Szakértői és tanácsadói tevékenységgel támogatjuk az építési szakterület résztvevőit. Vizsgálatokkal, kísérletek elvégzésével és tanulmányok készítésével segítjük az építőipari vállalkozásokat az építőipari termék- vagy technológia fejlesztésében, közreműködünk szakmai szabályozások és hatósági intézkedések előkészítésében.

Az építési termékek műszaki követelményeinek, megfelelőség igazolásának, valamint forgalomba hozatalának és felhasználásának részletes szabályairól szóló 3/2003. (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet alapján végezzük főbb tevékenységeinket:

  • Termékek megfelelőségének tanúsítása,
  • Gyártásellenőrzési rendszerek tanúsítása,
  • Termékek első típusvizsgálata,
  • Európai Műszaki Engedély (ETA) kidolgozása,
  • Építőipari Műszaki Engedély (ÉME) kiadása,
    (ÉME kidolgozására érvényes szabvány vagy ETA hiányában kerül sor).