Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Múzeumok Éjszakája 2011

A Múzeumok Éjszakája, amely mostanra a hazai nyár egyik legnagyobb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát.
muzeumokejszakaja.hu2011-06-23 09:37:00

Esemény adatlapja

típusa: Rendezvény

ideje:
2011.06.24 - 2011.06.25

helyszíne: országos

Elérhetőségek

Aki csak teheti, nyaranta úgy indul szabadságra, hogy feltett szándéka a pihenés mellett legalább néhányat felfedezni a minket körülvevő nagyvilág számtalan csodájából. Ez a mélyről fakadó vágyunk viszont majdhogynem elkerülhetetlenül azzal is jár, hogy a hozzánk legközelebbi, a hétköznapok forgatagába beleszürkült csodákat már észre sem vesszük. Pedig mindennapi környezetünk is tele van felfedezésre váró és arra érdemes csodákkal.

Nos, többek között ebből a megfontolásból született meg a kulturális tárca kezdeményezésére 2003-ban az a Múzeumok Éjszakája, amely mostanra a hazai nyár egyik legnagyobb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. A szerény – alig néhány ezer látogatós - első évhez képest tavaly már a vidéki és budapesti múzeumoknak egyetlen júniusi éjszakán több, mint 450.000 látogatója volt.

Talán érdemes külön is kiemelni, hogy idén a Múzeumok Éjszakája eddig példa nélküli lehetőséget nyújt azoknak, akik a korábbi években választásra kényszerültek a közel ezer budapesti és vidéki program közül. 2011-ben ugyanis június 18-án a vidéki, június 24-én pedig a budapesti múzeumok várják a látogatókat.

Ha Ön ezeket a sorokat olvassa, akkor nagy valószínűséggel egyike annak a több százezer embernek, aki már a korábbi években is élt a Múzeumok Éjszakája által kínált lehetőséggel. A programok sokasága pedig önmagáért beszél. A kimaradókkal szemben igazságtalan lenne, ha most néhányat kiemelnék közülük, inkább arra szeretnék ösztönözni mindenkit, hogy éljen a felkínált lehetőséggel: járja be a nyári Budapest múzeumait gyalog, busszal, biciklivel, élvezze az egyedülálló hangulatot és ne feledje: a csodák kéznyújtásnyira vannak tőlünk.

Szőcs Géza
kultúráért felelős államtitkár

Érdemes megnézni a múzeumok programját,  mert az időpontok nem csak egy napra vonatkoznak!

Résztvevő múzeumok

 

Ezt a cikket olvasta már?

A jövőt már most! - új, előremutató i...

Új rendezvénysorozat indul 2013. szeptember 24-én Budapesten