Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
XXVI. Országos Műemléki Konferencia

Az integrált örökségvédelem első tíz évéről és a jövőről
mek.hu2011-09-09 06:41:00

Esemény adatlapja

típusa: Előadás

ideje:
2011.10.14 - 2011.10.15

helyszíne: Baja

  A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága – Baja Város együttműködésével és a Baja Marketing Kft. szervezésében – ebben az esztendőben Baján rendezi meg a XXVI. Országos Műemléki Konferenciát.

  Tekintettel arra, hogy tíz évvel ezelőtt, 2001 júniusában született meg a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény, majd ennek nyomán került sor ugyanez év októberében a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal felállítására, az idei konferencia középpontjában az eltelt időszak és a jelen értékelése, illetve a terület jövőjére vonatkozó elképzelések állnak. A pénteki tanácskozásra felkért előadók (többek között): dr. Réthelyi Miklós miniszter, L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottságának elnöke, Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke, Bóka István, Balatonfüred polgármestere, Zsigó Róbert, Baja polgármestere, Török Ferenc, Kalocsa polgármestere, valamint a KÖH és a szakterület vezető munkatársai.

  Szombaton a szakmai tanulmányút keretében Kalocsa, Hajós és Baja néhány érdekes és aktuális helyszínét tekinthetik meg a résztvevők, szakmai vezetés mellett. A tervezett programot mellékeljük.

  Baja Város és a MOL Zrt. támogatásának köszönhetően a rendezvény pénteki konferencianapján a részvétel ingyenes. A résztvevőknek a szombati szakmai tanulmányút buszköltségét, illetve a Baja értékeit bemutató vezetéshez kapcsolódó kisvonat költségét, valamint a választott szállást, a reggelit és az IFA-t kell fedezniük. Ezekről részletesen tájékoztat a mellékelt jelentkezési lap.

  Hívunk és várunk minden, az örökségvédelem, a műemlékvédelem ügye iránt elkötelezett érdeklődőt. Kérjük, mielőbb küldjék meg a jelentkezési lapot a szervező Baja Marketing Kft. által megadott címre. Ezt követően minden jelentkezőnek visszaigazolást illetve részletes programot küldenek a szervezők.

  További szakmai információk:
  peter.deme@koh.hu, 1/224-5580, erzsebet.kovacs@icomos.hu, 1/224-5526.
  További szervezési információk:
  turizmus@bajamarketingkft.hu, 79/522-230.

  dr. Tamási Judit elnök
  Kulturális Örökségvédelmi Hivatal

   

  Ezt a cikket olvasta már?

  Építési jog konferencia 2013

  Regisztráció