Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A hiányzó láncszem

A Lánchíd egyik eredeti láncszemét is bemutatják az egy hét múlva nyíló, Széchenyi világai című kiállításon – tudatta közleményében a Magyar Nemzeti Múzeum.
2010-10-01 15:22:00

Esemény adatlapja

típusa: Kiállítás

témája: Széchenyi világai: "Egy rendkívüli élet rendkívüli pillanatai"

ideje: 2010.10.09

helyszíne: Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest, Múzeum krt. 14-16.

ára: Felnőtt: 1000 Ft, Ifjúsági: 500 Ft, Családi: 1800 Ft

Elérhetőségek

2010. október 9-től látható a Magyar Nemzeti Múzeumban a Széchenyi István gróf életét bemutató kiállítás. A látogatók igazi ipartörténeti különlegességet is láthatnak: a Lánchíd egy eredeti darabját, amely a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumból érkezett.

A hídszerkezetből származó láncszemet a XX. század elején cserélték le. Az öntöttvas elem 4 méter hosszú és 35 cm széles, súlya 2,5 mázsa.

szem(2).jpg

A legnagyobb magyar életét és örökségét három csomópont köré szervezve tárja a közönség elé a tárlat. A kiállítás első nagy egységében a látogatók  megismerhetik, hogyan lett Széchenyi István az álmok megvalósítója. A második egység az önkényuralom ellen küzdő Széchenyit mutatja be. A tárlat harmadik része pedig arra keresi a választ, hogy hős vagy áldozat volt-e Széchenyi.

A kiállítás "egy rendkívüli ember rendkívüli pillanatait" tárja a közönség elé, fogalmazott Csorba László főigazgató a Magyar Nemzetnek.

 

Ezt a cikket olvasta már?

The Big 5 Show –Nemzetközi Építőipari...

Államilag támogatott építőipari kiállítás - 2013. Szeptember 16 - 18.