Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
VII. Országos Kéménykonferencia

Kecskemét, 2012. március 22-23.
2012-03-08 16:00:00

Esemény adatlapja

típusa: Eseménynaptár

ideje:
2012.03.22 - 2012.03.23

helyszíne: Kecskemét

ára: 17.500 Ft

  A Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ), az Első Magyar Kéményszövetség Közhasznú Egyesület (EMKÉSZ), a Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata és a Bács- Kiskun Megyei Mérnöki Kamara 2012. március 22-23-án közösen rendezi meg a VII. Országos Kéménykonferenciát. A konferenciát támogatja a Magyar Építész Kamara. A konferenciát támogatja és a Szervező Bizottságba tagot delegált a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete (MKOI) és a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége (MOKÉSZ). Az immár csaknem másfél évtizedes múltra visszatekintő konferencia-sorozat helyszíne hagyományosan Kecskemét.

  A rendezvény egyik központi gondolata a felelősségi mátrix megjelenítése az égéstermék-elvezető berendezés tervezése, kivitelezése, vizsgálata és üzemeltetése területén. Ismét lehetőség nyílik az építészek és épületgépészek közös gondolkodására, a kéményes szakterületen dolgozó szakemberek személyes találkozására és eszmecseréjére. Az előadók jelentkezése alapján a konferencia előzetes programja következő:

  Csütörtök délelőtt a megnyitók, és köszöntők után kerül sor a Meszléry-Díj átadására, majd ezt követően az építésügyet és a kéményseprő közszolgáltatást érintő jogszabályi változásokról Soltész Ilona (Belügyminisztérium Építésügyi Főosztály) és Lente Zsuzsanna (Belügyminisztérium Önkormányzati Gazdasági Főosztály) tart előadást. A kéményekkel kapcsolatos szabályozások 50 évéről Kocsis Attila (az MSZT/MB 114 elnöke) mutat be átfogó képet, az építészek feladatait és a kémény kitorkollás kialakításának építészeti kérdéseit dr. Czeglédi Ottó (BME Épületszerkezettani Tanszék) elemzi. Előadás hangzik el a felelősségi mátrix gyakorlati alkalmazásáról is.
  Az első nap délutánján és pénteken délelőtt szakmai előadások követik egymást, amelyekben az előadók az égéstermék-elvezetés tervezésétől az üzemeltetésig terjedő teljes feladatkört áttekintik. Szó lesz arról is, hogyan látja a gázelosztó az égéstermék-elvezetést, melyek a jövőbe mutató gyűjtőkémény-felújítási eljárások, hogyan számítható a légforgalom a lakáson belül és hogyan oldható meg a kéményes készülékek légellátása korszerűen. Előadás hangzik majd el az energiahatékonyság kéménykonstrukciós követelményeiről, az égéstermék-elvezető berendezéseket kivitelező szakemberek továbbképzéséről és minősítéséről, de a fatüzelésű szerkezetek kéményeiről is.
  A konferenciát ezúttal is kiállítás kíséri, ahol a látogatók a korszerű kialakításokkal, kivitelezési, tisztítási és vizsgálati módszerekkel ismerkedhetnek meg.

  A konferencián elhangzó előadások és a bemutatók jól szolgálják a kéményseprők és a mérnökök ismereteinek gyarapítását. Az előadások anyagát kiadványban adják közre, amelyet széles körben terjesztenek, nemcsak a szakmai szervezetek tagjai körében, hanem az önkormányzatok, a lakosság és az oktatási intézmények tájékoztatására is. A Magyar Mérnöki Kamaránál és a Magyar Építész Kamaránál a továbbképzési pontok megállapítása folyamatban van.
  A konferencia részvételi díja két napra 17.500 Ft, a díjak tartalmazzák az ÁFÁ-t. A részvételi díj csak az első napra 10.000 Ft, csak a második napra 7.500 Ft.

  További információk a KÉOSZ honlapján (www.kemenyjobbitok.hu) és az EMKÉSZ honlapján (www.kemenyszovetseg.hu) olvashatók, amelyeket folyamatosan frissítenek. Ugyanitt megtalálhatók a résztvevői és a kiállítói jelentkezési lapok is.

   

  Ezt a cikket olvasta már?

  A jövőt már most! - új, előremutató i...

  Új rendezvénysorozat indul 2013. szeptember 24-én Budapesten