Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Európai építész Oscart nyert az Officium irodaház

Minden idők legjobb magyar eredményét érte el a pasaréti Officium Irodaház az építészeti Oscarnak is nevezett International Property Awards-on.
Forrás: hetivalasz.hu2011-10-27 07:14:00

Az Akadémia Park megújult 114 éves klasszicista épületének fogadótere Európa legjobb belsőépítészeti megoldása lett 2011-ben, de az irodaház további két kategóriában (fejlesztői koncepció, építészet) is elismerést szerzett. A nemzetközi zsűri díjazta az Akadémia Park másik beruházását is. A Bauhaus stílusban irodaházként újragondolt, eredetileg elektromos generátorházként funkcionáló háromszintes épület nemzeti építészeti kategóriában ötcsillagos, azaz kiváló minősítést nyert a versenyen.

Öt díjat hoztak el az International Property Awards-on az Akadémia Park első ütemében megvalósult épületek, az Officium és a Trafó irodaházak. A világ legrangosabb, 17 évvel ezelőtt alapított ingatlanversenyén eddig egyetlen hazai épületnek sem sikerült egyszerre három kategóriában is kiváló minősítést elérnie, ahogyan arra sem volt példa, hogy egy fejlesztő egy évben négy díjat is nyerjen.
Az Offcium belsőépítészetei megoldását a szakmai zsűri Európa legjobbjaként értékelte 2011-ben nevezett irodaházai között - így elnyerte a jogot, hogy a decemberi International Property Awards-on mérkőzzön meg Ázsia, Amerika, Afrika és az arab országok győzteseivel. Az Officium magas minőségéhez, a múlt és a jelen megoldásait ötvöző építészeti megoldásaihoz illeszkedő fogadótér tervét a Room-Design-Studio Kft. alkotta meg. A klasszicista boltívek, oszlopfejek és stukkók kiemelése mellett, a régi és az új együttélését hivatottak megje- officium1.jpg
leníteni az 1600 darabból álló egyedi, kézi munkával készített eozin Zsolnay pult- és falburkolatok, melyek a fogadóterek ékkövei lettek.
officium3.jpg Az International Property Awards-on kiemelkedő minősítést kapott a fejlesztési koncepció is, ahogyan díjat nyertek a régi és az új találkozását, a kortárs építészet és a hagyományok együttélését megjelenítő A+ kategóriás irodaház Lukács István és Vikár András Ybl- és Pro Architectura-díjas építészek által készített tervek is. Az 1960-ban épült trafóház Bauhaus stílusú felújítása - amelynek terveit a ZHJ Építésziroda és DPi
Design készítette - kiváló minősítést kapott a nemzetközi zsűritől.
Az Akadémia Parkról
Pasaréten, Budapest egyik legértékesebb területén megvalósuló beruházást a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó Akadémia Park Kft. valósítja meg, miután a társaság 2009-ben megszerezte az egykor honvédségi laktanyaként működő 12,6 hektáros ingatlant. A területen irodaházak, kereskedelmi-, szolgáltató- és sportlétesítmények épülhetnek a fejlesztő tervei szerint. A beruházás első ütemében a XIX. század végén épült, homlokzati védettséggel rendelkező kadétiskola épülete és az 1960-ban befejezett, a korábban az itt működő honvédségi létesítményeket kiszolgáló Trafóház újult meg.

Az Officium Irodaházról
Az Officium nem csak elhelyezkedése miatt emelkedett ki eddig is a hazai irodafejlesztések közül. A gondos tervezésnek és a magas minőségű kivitelezésnek köszönhetően az épület Magyarországon elsőként és a kontinentális Európában másodikként kapta meg a legmagasabb szintű nemzetközi környezetvédelmi szabvány, a BREEAM Excellent minősítését. Az International Property Awards-on elnyert díjak:
officium2.jpg
Fejlesztő: Akadémia Park Kft.
Generáltervező: Lukács és Vikár Építészstúdió Kft.
Belső építészet: Room Design Stúdió Kft.
Generálkivitelező: Market Zrt.
Projekt management: CÉH Zrt
A 'Trafó Irodaházról'

A Riadó utcában álló, korábban elektromos generátorházként működő épületből átalakított "Trafó Irodaház" a beruházó új irodaépületeként működik. A "Trafó Irodaház" egy régi szerkezet, valamint egy korszerű épület metódus különleges elegye. Az Irodaház a továbbiakban, mint bemutatóterem és projekt értékesítési iroda is működik majd, amely prezentálja a teljes fejlesztést. A projekt lényege a zöld értékek és az emberi kényelem összehangolása, a Bauhaus filozófiájának újradefiniálása. Az International Property Awards-on elnyert díj:

Fejlesztő: Akadémia Park Kft.
Generáltervező: ZHJ Építésziroda Kft., DPI Design Kft.
Generálkivitelező: Market Zrt.
Projekt management: CÉH Zrt


 

Ezt a cikket olvasta már?

Az egykori Déri- kollégiumból irodahá...

Szeged – Külső és belső felújítás, szigetelés után irodaházként működik tovább az egykori Déri-kollé...