Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Együttműködne az MNV és a KÖH

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kezdeményezésére megállapodást kötött egymással az MNV Zrt. és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) a műemlék ingatlanok felújítása érdekében. Felülvizsgálnák az állami tulajdonban tartandó műemlékek listáját is.
Forrás: iroda.hu2011-12-09 06:37:00

A műemlékek felújítása érdekében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezésére megállapodást kötött egymással az MNV Zrt. és a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH)  - közölte a vagyonkezelő. Az MNV Zrt. műemléki ingatlanokkal kapcsolatos tevékenységét a KÖH mint a műemlékvédelemért felelős szakhivatal támogatja és véleményezi, az MNV Zrt. pedig az állami tulajdonban lévő műemlék ingatlanok tulajdonosi joggyakorlója.

A megállapodás az optimális vagyongazdálkodás érdekében a

vaci_utca_mnvkoh.jpg

két szervezet együttműködését kívánja hatékonyabbá, szorosabbá és gördülékenyebbé tenni, a meglévő források leghatékonyabb felhasználása érdekében. Eredményeként ideális esetben közös tervezés valósulhatna meg a műemlékek megóvására rendelkezésre álló keretek tudatos és ésszerű elköltésére - olvasható az MNV Zrt. közleményében.

Az MNV Zrt. már a műemléki hasznosítás kezdetétől együttműködik a KÖH illetékes képviselőjével, így már a tervezés kezdetétől ismertek lehetnek az örökségvédő hivatal által elvárt ingatlanhasznosítási követelmények, amelyek kiindulási alapot jelenthetnek a tervezési és megvalósíthatósági tanulmányokhoz, illetve részét képezhetik a készülő pályázati dokumentációknak.

A megállapodás szerint a két szervezet közösen lép fel a műemléki felújításokra lehetőséget adó pályázatok kiírása érdekében. Mindkét szervezet fontosnak tartja, hogy minél hamarabb közös javaslatot tegyenek a műemléki védettségek felülvizsgálatára. E folyamat során elképzelhető közös javaslat a Kulturális Örökségvédelmi Törvény mellékletében felsorolt, kizárólagos állami tulajdonban tartandó műemlékek listájának felülvizsgálatára is.

A nemzeti vagyonról szóló sarkalatos törvény Országgyűlés elé benyújtott tervezetében több, mint 200 kulturális örökség is nemzetgazdaságilag kiemelt státust kap, amely megteremti a megfelelő szintű jogi háttérét a kulturális vagyon megőrzésének és felelős kezelésének.a érdekében - szögezi le a vagyonkezelő közleménye.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Várépítő pályázat 2012

A 2012-ben gazdára váró 14 millió forint értékű terméket ezúttal 14 cég ajánlotta fel, ezzel 50 %-ka...