Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Padlap XL méretben

A Padlap nevű termék elsősorban a családi házak utólagos hőszigetelésére lett kifejlesztve. A legfontosabb szempont az volt, hogy egyszerű kéziszerszámokkal, házilagosan is kivitelezhető megoldást hozzunk létre. Az előnyös tulajdonságok viszont egy nagyléptékű munka és szakavatott kivitelező gárda esetén is érvényesülnek.
Forrás: austrotherm.hu2012-01-27 06:23:00
padlap1.jpg Az elmúlt években Bátaszék központtal a térségben komoly infrastrukturális fejlesztés indult meg. A cél egy olyan integrált intézmény kialakítása volt, amely a bölcsődétől az érettségiig biztosítja a színvonalas nevelést, oktatást, a racionális feladatellátást, a költséghatékony működtetést és a közoktatáshoz való egyenlő esélyű hozzáférést. A kilenc helyszínen zajló fejlesztéshez hat szakmai együttműködő szervezetet vontak be. A több mint egymilliárd forintos beruházás 1200 gyerek életkörülményét javítja.

Ennek a beruházásnak volt egyik eleme az a tízcsoportos, 250 férőhelyes óvoda is, amely a Fürmann Kft. tervei alapján, az Alisca Bau kivitelezésében épült meg Bátaszéken. Mivel a 960 négyzetméteres padlástér tárolási funkcióját meg szerették volna tartani, ezért a zárófödémre 20 cm vastag Padlap hőszigetelés került. Az eredetileg betervezett OSB lappal burkolt hőszigeteléshez képest a kivitelezés a Padlap lemezekkel jelentősen egyszerűbb, gyorsabb volt. A tagolt tető egy egységét, ami mintegy 200 négyzetméter volt, egy három fős brigád 12 munkaóra alatt leszigetelte. Mivel az élőmunka költsége hazánkban is egyre magasabb, ezért a Padlap hőszigeteléssel számottevő költségcsökkenést lehetett elérni. Az új megoldás a műszaki ellenőrök (Füredi Ferenc és Goots Kálmán) tetszését is elnyerte. Az óvoda jó példája annak, hogy az Austrotherm anyagokat milyen széleskörűen lehet alkalmazni. A padlás szigetelésen kívül az aljzat, illetve padlószigetelésre 1400 négyzetméter, 7 cm vastag AT-N100 került beépítésre, a lábazatra 5 cm vastag Austrotherm Expert® Fix, a hőhidak kiküszöbölésére ugyancsak Austrotherm Expert® Fix, de 10 cm-es vastagságban került. A 280 négyzetméter lapostető AT-N100 hőszigetelést és lejtéskorrekciót kapott.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Álláshirdetés

Az Austrotherm Kft. Pest- és Fejér megye területén végzendő munkára területi képviselő munkatársat ker...