Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Klímabarát panelház Policolor hőszigetelő rendszerrel

Az ország egyik legnagyobb szilikon teljes homlokzati hőszigetelési rendszere került kivitelezésre Budapesten, a Bartók Béla úti panelházon, melyet a Klímabarát Otthon Panel Alprogram segítségével valósítottak meg. A hőszigetelő rendszert a Poli-Farbe biztosította.
Forrás: proidea.hu2012-02-01 05:56:00
polifarbe_panel_kozben.jpg Mintegy 9000 m²-nyi Policolor hőszigetelő rendszert használtak fel ahhoz a 180 lakásos panelházhoz, amely Budapesten, a Bartók Béla út 127-131. szám alatt található. Ez Magyarország egyik legnagyobb szilikon teljes homlokzati rendszere! A társasház 2008-ban lépett be a panelprogramba, majd önerővel, önkormányzati és állami támogatással fejeződött be felújítása, a 2011-es év végére. A munkálatok során a ház teljeskörű hőszigetelése mellett minden helyiség új nyílászárót kapott, valamint a bejárati kapukat is lecserélték. A 40 éves hőközpont is megújult, ennek köszön-

hetően a teljes fűtési rendszer szabályozhatóan, automatikusan működik. A házra 60 darab nagy teljesítményű napkollektor került, amely az épület melegvíz-szükségletének közel felét megtermeli. A társasház "A" kategóriás besorolást kaphat az energiatakarékossági beruházásnak köszönhetően, mivel évente 341 tonnával kevesebb szén-dioxiddal terheli a környezetet.
A Klímabarát Otthon Panel Alprogram, amelynek ez a Bartók Béla úti épület is nyertese volt, az iparosított technológiával létesített lakóépületek energiahatékonysági felújítását támogatja. A kivitelező kiválasztásánál a társasház célul tűzte ki, hogy olyan vállalkozást válasszon, amely rendelkezik ÉMV tanúsítással. Fontos szempont volt továbbá, hogy a hőszigetelő rendszer Kiváló Építési Termék és Magyar Termék Nagydíj minősítéssel rendelkezzen. A magyar Poli-Farbe Vegyipari Kft. Policolor szilikon vakolata, ezeken túl az ÉMI minőségi jel használati jogát is elnyerte, mely tanúsítvány a tartósság és minőség garanciája.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Vakolható homlokzati kőzetgyapotok jo...

Az energetikai követelmények szigorodása minden országra jellemző, általános jelenség amelynek követke...