Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Megalakultak a regionális vízügyi igazgatóságok

A belügyminiszter az államháztartásért felelős miniszterrel egyetértésben kiadta tizenegy regionális, önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szervezeti egység  új alapító okiratát.
Forrás: bautrend.hu2012-02-06 06:35:00
Az igazgatóságok (Alsó- Tisza-vidéki, Dél-dunántúli, Észak-dunántúli, Észak-magyarországi, Felső-Tisza-vidéki, Körös-vidéki, Közép- Duna-völgyi, Közép-dunántúli, Közép-Tisza- vidéki, Nyugat-dunántúli és Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság) fő feladata a környezetvédelmi, természetvédelmi, vízügyi hatósági és igazgatási feladatok és a vizek kártételei elleni védekezés. Emellett véleményezik a kiemelt térségekre vonatkozó, a regionális, a megyei és a kistérségi vizugy.jpg

területfejlesztési koncepciót és programot, a kiemelt térségek és a megyék területrendezési tervét. Közreműködnek továbbá a vízgyűjtő- gazdálkodási terv készítésében és az intézkedési programok végrehajtásában, a nemzetközi, különösen a határvízi egyezményekből adódó feladatok ellátásában, a vízügyi kutatási, oktatási, nevelési és ismeretterjesztési tevékenységben.

Gondoskodnak a közcélú, állami és önkormányzati, továbbá a saját célú vízi-létesítmények fenntartói, üzemeltetési, rekonstrukciós és fejlesztési összhangjának megteremtéséről és az ivóvíz minőség-javító program végrehajtásáról. Vízrajzi észlelőhálózatot üzemeltetnek és adatot szolgáltatnak, továbbá összegyűjtik és a szakterületi információs rendszerek rendelkezésére bocsátják az annak működéséhez szükséges egyéb adatokat, együttműködnek más ellenőrző és információs rendszerekkel, a helyi önkormányzatokkal a vízgazdálkodási feladatok megoldásában, továbbá a vízi társulatokkal.

Ellátják a vagyonkezelői feladatokat a vagyonkezelésükben lévő állami tulajdonú vagyontárgyak tekintetében, fenntartják és üzemeltetik az állami tulajdonban lévő vízilétesítményeket, gondoskodik rekonstrukciójukról és fejlesztésükről. Elvégzik a vagyonkezelésükben lévő állami tulajdonú vizek szabályozását, mederfenntartását, partvédelmét, ellátják az egyes európai uniós források felhasználásával megvalósuló egyes fejlesztések megvalósításával összefüggő feladatokat, a víziközmű társulatok törvényességi ellenőrzését, és a távlati vízbázisok vízkészletének felhasználható állapotban tartásával összefüggő feladatokat.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...