Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Az Országgyűlés elnökéhez fordultunk

A Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara dr. Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének küldött levele a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosításával előírt kötelező regisztrációs kötelezettséggel kapcsolatos kezdeményezésünkről:
Forrás: mmk.hu2012-02-08 06:29:00

Tisztelt Elnök úr!

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény (a továbbiakban: Gktv.) 2011 decemberében önálló képviselői indítvánnyal került módosításra.

A magyar mérnököket és építészeket, legyenek egyéni vagy társas vállalkozások, ez a jogszabály-módosítás lényegében kettős regisztrációra kötelezi, növelve adminisztrációs és egyéb terheiket.

A regisztráció hovatartozása kihat az egész magyar mérnök- és építész társadalom jövőjére, értékteremtő képességére.

Elfogadhatatlan, hogy a gazdasági kamara reformja a mérnök és építész vállalkozások érdekei ellenében történjen. Ezzel ugyanis közös kamarába kerülnének éppen azokkal, akiktől a magyar gazdaság érdekében minden értelemben függetlenek kell maradjanak.

Meggyőződésünk, hogy a hazai gazdaság minden szereplőjének érdekében áll olyan jogi környezet kialakítása, amelyikben a gazdaság számára fontos köztestületek, a mérnöki – építész kamarák és a kereskedelmi és iparkamarák a társadalmi szerepüket sajátosságaiknak megfelelően, önállóan, de egymással együttműködve tölthessék be.

Hatékony és gyors változástatásokat kérünk. Amennyiben a jogalkotói szándék a gazdálkodó szervezetek cégnyilvántartáson felüli köztestületi regisztrációja, úgy értelemszerűen a regisztrációt a saját szakmai köztestületnél kelljen megtenni.

Ez esetben kérjük, hogy a jogalkotó rendelje a mérnök és építész egyéni vállalkozók illetve társas vállalkozók regisztrációját az őket jogosító és továbbképző, vizsgáztató mérnöki és építész kamarákhoz, ahol törvényi felhatalmazás alapján több mint 15 éve a mérnöki és építészeti tevekénységre jogosultak széleskörű közhiteles névjegyzékben való naprakész nyilvántartása történik.

Magyarország gazdasági felzárkózásának kulcskérdése, hogy növelni tudjuk a hazai hozzáadott értéket, ezen belül a hazai műszaki tudásra alapozott teljesítmények mennyiségét és arányát a nemzeti össztermék növelésében.

Kérjük szíves támogatását!

Barsiné Pataky Etelka
elnök
Magyar Mérnöki Kamara
Noll Tamás
elnök
Magyar Építész Kamara

 

A levélhez csatolt melléklet, amely a két kamarának a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi LVIII. törvény fentiek szerinti módosítását tartalmazza, letölthető a következő címről: MELLÉKLET

A levél eredeti példányának beszkennelt változata megtekinthető az alábbi címen: LEVÉL

 

Ezt a cikket olvasta már?

Megbízható fugázás az új Ceresit CE 3...

A Henkel több fugázó anyagot kínál a különféle kivitelezési igények kielégítésére. A vállalat fejleszt...