Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Csökken a bizalom az építőiparban

Markánsan visszaesett februárban a termelői kilátásokat összefoglaló építőipari bizalmi index értéke − derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. felméréséből.
Forrás: bautrend.hu2012-02-29 06:39:00

Az elmúlt három hónap termelési színvonalának megítélése februárban a szezonálisan kiigazított adatok alapján − a januári stagnálás után – határozottan javult az egy hóval korábbihoz képest. Utoljára 2011 augusztusában volt ilyen viszonylag kedvező ez a helyzetértékelés. A nyers adatok ugyanakkor további romlást jeleznek: februárban a válaszadó cégek 6 százaléka számolt be növekvő és 63 százaléka csökkenő termelésről.

A szezonálisan kiigazított adatok szerint a rendelésállományra vonatkozó összesített értékelés februárban szignifikánsan romlott a januárihoz képest. Az előző havi javulás tehát csak átmenetinek bizonyult – írja a Napi Gazdaság. A nyers adatok is romló képet tükröznek: februárban a válaszadó cégek 4 százaléka magas, 74 százalékuk pedig alacsony rendelésállományról számolt be. Továbbra is a kisebb cégek vannak a legsanyarúbb helyzetben.

A foglalkoztatotti létszám várható alakulását jelző várakozások (a szezonálisan kiigazított adatok alapján) január után februárban is romlottak a megelőző hónaphoz képest. A nyers adatok azonban pozitív változást tükröznek. A februári felmérésben a cégek 11 százaléka készült létszámbővítésre, 41 százalékuk pedig inkább elbocsátásokat tervezett. Egy évvel ezelőtt a foglalkoztatási tervek a jelenleginél jóval kedvezőbbek voltak, akkor a cégek 19 százaléka bővítésre, 23 százaléka pedig csökkentésre számított.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...