Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Trimo Architectural Awards 2012

Az idei építészeti verseny a merész, újító és fenntartható megoldásokat támogatja
Forrás: proidea.hu2012-03-13 06:28:00

A Trimo építészeti versenye olyan nemzetközi verseny, amely az idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre, és az építészeket a világ minden táján arra ösztönzi, hogy a legújabb építészeti irányzatokat képviselő munkákkal pályázzanak. Az idei verseny új eleme a "Jövőbeli álmok" kategória megjelenése. Ezt a díjat olyan előretekintő projekteknek ítélik oda, amelyek a fenntartható fejlődés jegyében születtek, és előremutató építészeti megoldásokat alkalmaznak. Az előző négy verseny során a Trimo 35 díjat osztott ki 125 000 euró értékben.

trimo_verseny.jpg

A Trimo építészeti versenyben a legjobb építészeti megoldások versenyeznek, amelyeket egyedi, merész és újító módon valósítottak meg, és amelyek környezetünk és a piac igényeinek is megfelelnek. Építészek, épülettervezők és partnereik pályázhatnak részben vagy teljesen Trimo termékekből megvalósított projektjeikkel.

Az idei verseny új eleme a "Jövőbeli álmok" kategória megjelenése, amellyel az új koncepcionális építészeti megoldások jelentőségét szeretnék hangsúlyozni az acélszerkezetes építésben. A díjjal az építészeket, mint az előremutató változások szószólóit szeretnék arra ösztönözni, hogy mutassák be a folyamatosan változó környezetünkkel kapcsolatos elképzeléseiket és az arra adott válaszaikat.

"A Jövőbeli Álmok kategória új szakaszt jelöl a Trimo építészeti verseny történetében, az építészeket a fenntartható fejlődés vízióját meghatározó tényezők átgondolására és merész ötleteik bemutatására sarkallja. A projektekkel megalkotóik azt szemléltetik, hogyan tudnak alkalmazkodni a környezet, a társadalom és a gazdaság változásaihoz tervezéssel, intellektus, intuíció és a gazdaságos megoldások segítségével." nyilatkozta Tadej Glažar (MA) a Trimo építészeti verseny zsűrijének elnöke, a ljubljanai egyetem (Szlovénia) építészeti karának docense.

Az értékelést végző bizottság 30 000 euró értékben fog kiosztani díjakat azon versenyzők között, akiknek munkái meg fogják haladni a korábban látott, létrehozott vagy már megvalósított valamennyi épület által képviselt korlátokat. A nemzetközi zsűri szerint a legjobb pályázót a pénzdíj mellett nemzetközi elismerés is illeti, ráadásul számos új lehetőséggel és ötlettel gazdagodhat. A zsűriben az építészet elismert képviselői foglalnak helyet: Tadej Glažar (MA) - a ljubljanai egyetem (Szlovénia) építészeti karának docense; Malcolm Birks (MA) - a Nicholas Hare Architects építésze (Egyesült Királyság); Dmitry Fesenko - az Architekturny Vestnik főszerkesztőja (Oroszország), Samo Groleger - a Groleger Architects építésze; Breda Kotar - a Trimo kereskedelmi igazgatója és Mitja Vovko - a Trimo építésze, mindhárman Szlovéniából.

A jelentkezők egy adatlap kitöltésével nevezhetnek be a versenyre, amelyet a következő honlapról tölthetnek le:
www.trimo-architecturalawards.com/en 2012. május 31-ig. A Trimo építészeti díjak kiosztására minden második évben kerül sor, és a világ számos országából érkező építészek különböző generációi és a Trimo cégek közötti együttműködést szimbolizálják. Eddig több mint 20 országból 300-nál is több jelölt munkáját kapták meg.

A versenyre vonatkozó további információkat a következő weboldalon talál: www.trimo-architecturalawards.com/en

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...