Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A MűvészetMalom újra megnyitotta kapuit

Befejeződött a 19. századi épület felújítása
Forrás: www.mek.hu2012-03-28 10:13:00

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitotta meg a „Szentendre 1000év+” program keretében megújult, országosan elismert szentendrei MűvészetMalmot. A kortárs képzőművészetet felkaroló épület március 24-étől megszépülve és új funkciókkal várja a látogatókat. A munkálatoknak köszönhetően előcsarnok-tér, kávézó, valamint – az 1000 m2-es kertben – mészkőből készített ülőfelületek is várják a kiállításokra érkezőket. A kulturális központot az akadálymentes használatra is kialakították.

A képpé formált város – a szentendrei festők témái című kiállítás keretén belül nyitotta meg Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Dr. Dietz Ferenc, Szentendre Város polgármestere március 24-én a szentendrei MűvészetMalmot.

Az 1999-ben, Deim Pál festőművész elképzelései alapján létrehozott kiállítóhely az Európai Uniós forrásból megvalósuló „Szentendre belvárosának innovatív, funkcióbővítő rehabilitációja -KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0015” projekt keretében számos megújuláson esett át. Az épületegyüttes több eleme szépült meg, megőrizve a művészettörténeti emlékeket.  A „Szentendre 1000év+ program” egyik ékköve, az országosan is nagy jelentőségű kiállítóhely, a MűvészetMalom megújult; mely terveink szerint az eddigiekhez is hasonlóan elsősorban helyi, de emellett országos kiállításoknak is helyet ad majd- mondta Dr. Dietz Ferenc, Szentendre Város polgármestere.

Az épület korábban már a nagybányai, a marosvásárhelyi és a kortárs művészek, Aknay János, Deim Pál és Csíkszentmihályi Róbert kiállításainak adott helyet.

A Szentendre belvárosában hamarosan befejeződő, több mint egymilliárd forintos rekonstrukcióknak az egyik legizgalmasabb része a sokak által kedvelt MűvészetMalom új szárnnyal való bővítése és felújítása volt. A korábbi épületrész megmaradt, mert a szakma úgy gondolta, hogy az épület éppen ettől nyeri el egyedi hangulatát. A rekonstrukció keretében a Tourinform Iroda Épülete, a Fő tér 12., a belvárosi Fő tér, valamint a belváros legfőbb közterületei újulnak meg.

További információkat az alábbi helyen olvashat: www.mek.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...