Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Magasvasút épülne az Örs vezér terén

A Pillangó utcától már megemelnék a pályát, hogy átvigyék a Fehér út felett
Forrás: www.blikk.hu2012-05-24 09:17:00

Budapest - Magasvasút lehet a gödöllői HÉV-ből, illetve a 2-es metróból. A vonatok egyfajta hídszerű építményen, az autók és a gyalogosok fölött haladnának. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) európai uniós támogatást kapott a tervek elkészítésére.

Összekötnék a HÉV-et és a 2-es metrót az Örs vezér terénél, így a metró egészen Gödöllőig járna. A két sínpár a föld fölött jó pár méterrel találkozna.

– Nincs még döntés, hogy melyik megoldást választjuk, de mindenképp az olcsóbbikat. Lehetséges, hogy lábakon áll majd a pálya – erősítette meg Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója. – Ez a technika nem zajosabb, mint a jelenlegi, földfelszíni közlekedés, és az Örs vezér terén, illetve a XVI. kerületben nem zavarná a városképet sem.

A HÉV csak ott emelkedne a magasba, ahol most fénysorompóval keresztezi a merőleges utakat. Azért szüntetnék meg a kereszteződéseket, hogy semmiféle közlekedési baleset ne akadályozhassa a HÉV haladását, különben időről időre az egész 2-es metró leállna.

A költségeket még nem tudni pontosan. A HÉV és a metró pályájának összekapcsolása 10-15 milliárd forintba kerülne, ez azonban csak a költségek kisebb része. A teljes HÉV-vonalat is át kellene építeni, már csak azért is, mert itt még bal oldali menetiránnyal járnak a szerelvények, mint a II. világháború előtt, így például a biztosítóberendezéseket és a menetirányító lámpákat is át kellene szerelni az ellenkező oldalra. A sok évtizedes zöld HÉV-szerelvényeket is ki kellene cserélni, ugyancsak több tízmilliárd forintból.


A BKV évekkel ezelőtt a 2-es metró felújításakor milliárdokat költött az Örs vezér téri végállomásra.

További információkat az alábbi oldalon olvashat: www.blikk.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...