Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Titokban épülne Navracsics egyeteme, 30 milliárdból

Egy budapesti egyetemi városrész létrehozásáról szóló 30 milliárdos beruházást szeretett volna titkosítani nemzetbiztonsági okokra hivatkozva a kormány. Az előterjesztést az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elé vitték, a jelenlegi állás szerint a beruházás egy töredéke megkaphatja a mentességet a nyílt közbeszerzés alól, a nagyobbik részről később döntenek a képviselők.
Forrás: www.msn.mainap.hu2012-06-21 09:51:00

Titkos beruházás keretében építtetné meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek otthont adó campust a kormány. A gigantikus kiterjedésű, kétszázezer négyzetméteres egyetemi negyedet az Orczy parkba álmodja a kabinet, bruttó 30 milliárd forintért. Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva most azt szerették volna elérni, hogy a kivitelezőt ne nyílt közbeszerzési eljárásban válasszák ki.

- Rendőröket, honvédeket, katasztrófavédőket és többek között a fedett állomány leendő tagjait képzik majd itt, az ő adataik tárolása pedig nemzetbiztonságilag érzékeny kérdés. Rejtjeles oktatás is lesz a Ludovika-campuson, titokszobákat alakítunk ki, ezért biztosítani kell, hogy az épületegyüttes ne legyen lehallgatható - sorolta a mainap.hu-nak Patyi András rektor, hogy mi szól a titkos beruházás mellet.

Lenne verseny, csak titokban

Fürjes Balázs nagyberuházási kormánybiztos lapunknak azt mondta, meghívásos lesz a tender. Csak azok a cégek jöhetnek, amelyek átmentek az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági minősítésén.

A kormánybiztos azt ígérte, ennek ellenére lesz verseny. Mint mondta, a szabályok szerint legalább három céget meg kell majd hívniuk pályázatra, amit a tervek szerint a nyár végén hirdetnek meg.

Nemzetbiztonságilag kockázatos kertépítés?

- Mondja meg nekem, milyen nemzetbiztonsági kockázata van az Orczy park átépítésének, a bontási munkálatoknak, a kertépítészetnek és a közművesítésnek? - tette fel a kérdést a bizottság ülésén a kézhez kapott előterjesztést lobogtatva Harangozó Tamás MSZP-s képviselő.

Válaszában Fürjes Balázs egy friss kormányrendeletre hivatkozott, melyben a bontási munkálatokat már nem sorolják a nemzetbiztonságilag érzékeny tevékenységek körébe, de kiemelte, hogy ha a bizottság mentességet ad a nyílt közbeszerzés alól, akkor nagyobb eséllyel nyerhet a tenderen külföldi helyett magyar vállalkozó.

További információkat az alábbi oldalon olvashat: www.msn.mainap.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Budapesti Olimpiai Központ: a győztes...

A Pomsár és Társai Építészeti Iroda nyerte a fővárosi Istvánmező rehabilitációs programjához, és az...