Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Tervezhető az új focistadion

Az Új Nemzeti Stadion - Budapesti Olimpiai Központ ötletpályázatra összesen 23 pályamű érkezett, közülük a Bíráló Bizottság nem hirdetett győztest, viszont a honoráriumokra, pénzdíjakra elkülönített összeget maradéktalanul szétosztotta. Hivatalosan: Istvánmező rehabilitáció városépítészeti ötletpályázat.
Forrás: www.hvg.hu2012-07-10 08:53:00

Az új futballstadion tervezési területe a Keleti pályaudvar-Stefánia út-Dózsa György út-Puskás Ferenc Stadion metrómegálló közötti városrész.Az új stadion elhelyezésére jellemzően két koncepcionális változat látható a pályaművekben: a Dromosz szoborcsoport helyére, vagy attól a Kerepesi út felé elhúzva  építenék fel az új létesítményt az ötletpályázat résztvevői. A Bíráló Bizottság elnöke Nagy Ervin országos főépítész volt, társelnöke Vígh László kormánybiztos.

A beadott ötletpályázatok alapján látszik az is, hogy az új stadionhoz kapcsolódó parkoló valószínűleg a Verseny utca és a Kerepesi út közötti, leromlott állapotú területen épülhetne fel. Az új nemzeti labdarugó-stadion beruházásának következő lépése az építészeti tervpályázat kiírása, ami szeptember-októberben várható.

„Kellő számú érvényes pályamű érkezett, és a pályázók érdemi, a megvalósításhoz jól hasznosítható javaslatokat adtak, azonban egyetlen pályamű sem tudott a terület egészére komplex, kifogástalan megoldást tervezni, ezért teljes összegű első díj nem került kiadásra. A mostani ötletpályázat célja elsősorban városépítészeti, közlekedési kérdések tisztázása volt. Az új épületeket, így egyelőre a méretek és az alaki sajátosságok szintjén kellett megjeleníteni. A pályaművek alapján a bírálóbizottság azt állapította meg, hogy a tervezési program megvalósítható a területen” – értékelt Nagy Ervin országos főépítész, a bírálóbizottság elnöke a trendgiude.hu szerint.

A Bíráló Bizottság a díjazásba illetve megvételbe részesült pályaművek díját, illetve megvételi összegét az alábbiak szerint határozta meg:

II. helyezett: Pomsár és Társai Építész Iroda kft. 4,5 millió forint
III. helyezett:  Mérték Építész Stúdió Kft. 3,5 forint
IV. helyezett: Sagra Építész Kft., Creatio Kft. Építészlabor Bt. 3 millió forint

További információkat a következő oldalon olvashat: www.hvg.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Milliárdokért folyik a harc Kőbányán...

Művészeti és kulturális negyed vagy hatalmas ingatlanberuházás? Ez az igazi kérdés a kőbányai sörgy...