Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A Mediterrán Magyarország fejleszti gépparkját

A beton tetőcserepek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Mediterrán Magyarország Kft. 300 millió forintot költ gépbeszerzésre - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
Forrás: www.hvg.hu2012-07-13 08:26:00

A cég közleményében azt írta, hogy a 100 millió forintos európai uniós támogatást élvező beruházás keretében a fél- és szellőzőcserép-gyártás automatizálásához szükséges berendezéseket szerzik be, és telepítik a baranyai Bólyban működő üzemükbe. A hazai lakásépítések visszaesése miatt az elmúlt három évben az export különösen fontossá vált a társaság számára, a piac bővítése szempontjából pedig elengedhetetlenek a kiegészítő termékek.

A fél- és szellőzőcserép-gyártásban eddig nem volt elegendő kapacitás, az értékesített mennyiség nagy része import volt. A jelenlegi gyártás automatizálása és az ehhez hasonló fejlesztések biztos alapot nyújtanak arra, hogy egy, a jövőben dinamikusan bővülő piacon is megtarthassák elért részesedésüket.

A Mediterrán Magyarország a gépbeszerzéssel már a második nagyobb fejlesztését valósítja meg idén. A cég márciusra Közép-Európa legmodernebb tetőcserépgyárát építette fel Bólyban. A 3500 négyzetméteres létesítmény a tömegtermelés mellett alkalmas egyedi vevői igényeknek megfelelő kisszériás gyártásra is. A másfél milliárd forintos fejlesztésre a gazdaság válság kényszerítette rá a társaságot, amely így költséghatékonyabban, magasabb minőségű termékek előállítására képes.

A Mediterrán Magyarország vállalatot Mészáros Vilmos 1984-ben alapította Bólyban, a cég 1997-től kft. formában működik. A négy társaságból álló, 200 embert foglalkoztató, magyar tulajdonú Mediterrán cégcsoportnak Bólyban, Kunszentmiklóson és a szlovákiai Farkasdon van termelőüzeme, Kolozsváron és a horvátországi Pélmonostorban pedig további telephelyeket tart fenn.

A cég mintegy 30 millió tetőcserepet gyárt évente, termékeit nyolc országban értékesíti.

További információkat az alábbi oldalon olvashat: www.hvg.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...