Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
65%-ot is spórolhatunk a világításon!

Az intelligens világítási rendszerek, a mozgásérzékelő és automatikus fényerő-szabályozó alkalmazásával jelentős megtakarításokat érhetünk el, így az energiafogyasztás akár 65 százalékkal is csökkenthető az irodában.
Forrás: www.iroda.hu2012-07-13 08:43:00

Ha a LED-es világítást alkalmazzuk, akkor az energiafogyasztás akár 65 százalékkal is csökkenthető a hagyományos világítás manuális be- és kikapcsolásával és a hagyományos fénycsövek használatával ellentétben. Ezt erősítette meg egy kísérlet, amelyet a Skanska végzett Lengyelországban a Philips-szel együttműködve. Az volt a cél, hogy pontos adatokat nyerjenek az áramfogyasztásról, ha különböző világítási rendszereket alkalmaznak az irodai helyiségekben. A kísérletet megvalósító csapat három különféle világítási rendszert alakított ki, amelyeket három ugyanakkora méretű és paraméterekkel rendelkező irodában helyeztek el, így például az ablakok is ugyanabba az irányba néztek.

Az „A” teremben népszerű T5 fénycsöveket helyeztek el intelligens világítási rendszer nélkül, ugyanezeket a lámpákat helyezték el a „B” teremben is, de itt már fény- és mozgásérzékelőkkel ellátott Philips Dynalite fényszabályozási rendszert is telepítettek. Ezek a szenzorok automatikusan kapcsolják le a lámpákat függően az alkalmazottak jelenlététől az íróasztalok és a közösségi terek körzetében. Továbbá a rendszer automatikusan beállítja a fényerősséget attól függően, hogy az adott helyiségben éppen mennyi a természetes fény, és az ablakok milyen pozícióban vannak. A „C” teremben a kísérlet során szintén ugyanazt az intelligens világítási rendszert állítottak üzembe mozgás- és fényérzékelőkkel felszerelve, mint a „B” helyiségben, csak a hagyományos fénycsöveket energiatakarékos LED-es világításra cserélték.

Közel négy hónapos mérések után az eredmények azt mutatták, hogy számottevő különbség adódik az energiafelhasználás terén a három kiválasztott teremben.

További információkat az alábbi oldalon olvashat: www.iroda.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Új pályázat - Az Otthon Melege

10 milliárd forintos támogatáskerettel, 50%-os támogatásintenzitással indul el a társasházi energiahat...