Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A nemzeti stadion ötletpályázatának nincs győztese

Nincs győztese az új nemzeti labdarúgó-stadionnal kapcsolatos városépítészeti ötletpályázatnak, a bírálóbizottság ugyanakkor három pályázatot díjazott, további hét művet pedig megvételre érdemesnek talált.
Forrás: www.napi.hu2012-07-16 07:16:00

Nagy Ervin országos főépítész, a bírálóbizottság elnöke a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta: a beérkezett 23 pályamű közül egyetlen sem tudott a terület egészére teljes, kifogástalan megoldást kínálni, ezért nem osztottak ki első díjat. A mostani ötletpályázat célja elsősorban városépítészeti, közlekedési kérdések tisztázása volt - tette hozzá Nagy Ervin. A pályaművek alapján a bírálóbizottság azt állapította meg, hogy a tervezési program megvalósítható a területen.

A pályázat második helyezettje 4,5, a harmadik 3,5, a negyedik pedig 3 millió forintos honoráriumot kapott. A bírálóbizottság négy pályaművet "kiemelt megvételben", s egyenlő arányban, 1,5 millió forint megvételi összegben, három pályázatot pedig "megvételben", s egyenlő arányban, egymillió forint megvételi összegben részesített.

Az ötletpályázaton részt vett tervezőknek nemcsak a Budapesti Olimpiai Központ rekonstrukcióját, hanem egy egész városrészt - a Keleti pályaudvar, Stefánia út, Dózsa György út és Puskás Ferenc Stadion metróállomás közötti területet - kellett megtervezniük úgy, hogy a 2016-ra felépülő nemzeti labdarúgó-stadion városépítészeti és közlekedési szempontból is tökéletes helyre kerüljön.

Kora ősszel jön a tervpályázat

Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos, a bírálóbizottság társelnöke úgy fogalmazott: a beruházás következő lépése az építészeti tervpályázat kiírása lesz, erre várhatóan kora ősszel kerül sor.

További információkat a következő oldalon olvashat: www.napi.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...