Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Nyílászáró pályázat 2012

Több mint két és fél millió házat kellene korszerűsíteni az ország területén, de az állam ebből ötszáznak tud segítséget nyújtani.
Forrás: www.palyazatfigyelo.info2012-09-24 08:38:00

A pályázat lehetőséget ad a hagyományos építésű, 1992 előtt épült ingatlanok teljes – energiahatékonysági felújítást és megújuló energia – felhasználást ösztönző – energetikai korszerűsítésére, erre tulajdonosok és lakóközösségek pályázhatnak. A támogatható tevékenységek között szerepel egyebek mellett a nyílászárók cseréje, beépítése, a homlokzatok és födémek hőszigetelése, a hagyományos energiaforrással működtetett fűtési és használati melegvíz-rendszerek felújítása, átalakítása.

Az itt felsorolt célokra lakásonként legalább 50-60 százalékos energia-megtakarítás esetén maximum 3-5 millió forint támogatáshoz lehet jutni. Az elnyerhető pályázati összeg a teljes beruházási költség 40-50 százalékát fedezheti.

Az új építésű otthonok esetében a támogatás célja elérni azt, hogy az épületek A vagy A+ kategóriás energetikai besorolásúak legyenek. A kiíráson természetes személyek és építtető, gazdálkodó szervezetek kaphatnak négyzetméterenként 40-60 ezer, illetve lakóegységenként maximum 4-6 millió forint pályázati összeget. A támogatható tevékenységek köre ebben az esetben is azonos a felújításokéval.
A legnagyobb energia-megtakarítás a társasházak esetében érhető el.

További információkat a következő oldalon olvashat: www.palyazatfigyelo.info

 

Ezt a cikket olvasta már?

Klímabarát panelház Policolor hőszige...

Az ország egyik legnagyobb szilikon teljes homlokzati hőszigetelési rendszere került kivitelezésre B...