Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Társasházi pályázatok 2012

Természetes személyek és lakóközösségek is nyújthatnak be pályázatot amennyiben homlokzati hőszigetelést kívánnak végeztetni a lakóépületükön.
Forrás: www.palyazatfigyelo.info2012-09-25 11:02:00

A pályázat útján támogatható felújítási tevékenységek között szerepel a nyílászárók cseréje, a homlokzatok és födémek hőszigetelése, az épületek hő védelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető beépítése, a hagyományos energiaforrással üzemeltetett fűtési és használati meleg vízrendszerek felújítása, átalakítása, valamint a megújuló energiafelhasználás elősegítése, a megújuló energiaforrások beépítése, az energiatermelésre, a tárolásra, az energia hálózatba való esetleges visszatáplálásra irányuló beruházások.
Az itt felsoroltak megvalósítására lakásonként legfeljebb 3-5 millió forinttámogatás ítélhető oda.  Ebben a pályázati lehetőségben támogatásban részesülhetnek a hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében a természetes személyek, lakásszövetkezetek, társasházak.

Nagyon remek kezdeményezés és igen népszerű a társasházak körében az OTP Bank Társasházi Pályázata amely már több éve meghirdetésre került. A korábbiakhoz hasonlóan, szinte évente visszatérő formában, három kategóriában mintegy nettó 6,3 millió forint megemelt nyereményösszeget osztanak ki.  A három kategória amely díjazható a környezetvédelem, a közösségépítő kategória és az életminőség javítása. A pályázat útján odaítélhető díjazáson a Környezetvédelem kategória első helyezettje: 1.200.000 forintot, a Közösségépítés Kategória második helyezettje 600.000 forintot, az Életminőség-javítás harmadik helyezettje 300.000 forintot nyer el.

Fűtéskorszerűsítés pályázaton azok az ingatlanok vehetnek részt amelyek 1992 előtt épültek, ebben a körben pályázhatnak magánszemélyek, társasházak és szövetkezetek. Csak azon pályázók beadványát fogadják el akik a hagyományos technológiával épült lakóépületre igénylik a támogatást a fűtéskorszerűsítésre. Új építésű ingatlanok esetében is pályázhatnak ugyancsak magánszemélyek, társasházak, valamint az építtető gazdálkodó szervezetek. Támogatható tevékenységek körébe több féle megvalósulás tartozik,  ennek pontos megismerése érdekében érdemes a pályázat benyújtása előtt tájékozódni.

Az új Széchenyi Terv keretében ismét nyújthatnak be pályázatot  többek között a homlokzati hőszigetelés megújítására a társasházak.

További információkat a következő oldalon olvashat: www.palyazatfigyelo.info

 

Ezt a cikket olvasta már?

Felújítási pályázat 2012

A támogatható felújítási tevékenységek között szerepel a nyílászárók cseréje , a homlokzatok és födé...