Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A kamattámogatott lakáshitel népszerű

Két hónap alatt már több mint 1 milliárd forint összegű hiteligénylés érkezett az OTP Bankhoz. Naponta több mint ezer érdeklődő keres a kamattámogatott lakáshitelekkel kapcsolatos információkat a legnagyobb hazai bank honlapján - tájékoztatta az OTP Bank a ProfitLine.hu-t.  
Forrás: www.profitline.hu2012-11-09 08:58:00

Elsőként az OTP Bank tette elérhetővé kínálatában az új otthonteremtési kamattámogatást, amellyel a piaci feltételű hitelhez képest öt év alatt akár 1,26 millió forint megtakarítást is el lehet érni egy 10 millió Ft-os, új lakásvásárlásra igényelt lakáskölcsön esetén.

A 2012. augusztus elejétől igénylehető új, államilag támogatott lakáshitel a törlesztés első öt évében 10% alatti kamatszintet biztosíthat. A korábbi konstrukcióval szemben bővült a támogatásra jogosultak köre, és már használt lakás vásárlására is igénybe vehető. A kamattámogatás mértéke az 5 éves időtartama alatt csökkenő mértékű és nagysága hitelcélonként eltérő.

Az összes kihelyezett lakáshitelt figyelembe véve több mint két és félszeresére nőtt a kamattámogatott konstrukciót igénylő hitelfelvevők aránya az új konstrukció augusztus 6-i bevezetése óta.

Az OTP Banknál az elmúlt két hónapban már az 1 milliárd forintot is meghaladta az új kamattámogatott hitelkonstrukció igénylések volumene, a honlapon tájékozódok száma pedig átlépte a napi ezer főt.

A folyamatosan emelkedő népszerűség annak is köszönhető, hogy az OTP Bank a hiteligényléstől számítva átlagosan 16 nap alatt szerződést köt ügyfeleivel, és a hiteligényléstől számított átlag 20 nap alatt már folyósítja is a hitelösszeget. Az eddigi adatok alapján az igényt beadók 95%-a meg is kapja a hitelt.

Új lakás vásárlása vagy építése esetén a kamattámogatott hitelt igénylő ügyfelek több mint fele igénybe veszi a vissza nem térítendő lakásépítési támogatást, vagyis a szocpolt is. Ez a támogatási forma 800.000 forinttól 3.250.000 forintig terjedő, vissza nem térítendő támogatást biztosíthat a hitelfelvevő számára.

Becsei András az OTP Bank ügyvezető igazgatója a kamattámogatott hitel keresletével kapcsolatban elmondta: „Az új konstrukció népszerűségét főként annak köszönheti, hogy azt használt lakás vásárlására is igénybe lehet venni. Ezt mutatja az is, hogy az OTP Banknál az új kamattámogatott hitelt igénylők 70%-a használt lakás vásárlására fordítaná a hitelösszeget.”

További információkat a következő oldalon olvashat: www.profitline.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Milyen változásokat hoznak a növekvő ...

Mind az érvényes, mind a módosított szocpol leginkább a teljes piaci forgalom közel 95 százalékát ge...