Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
EU-források bevonása az energiahatékony és fenntartható építés számára:

építőipari élénkítés érdemi költségvetési források nélkül a 2014-2020 közötti ciklusban
Forrás: www.lakasepitesert.hu2013-01-09 11:00:00

A 2014-2020 közötti uniós programozási időszak előkészítése jelenleg zajlik. A Bizottsággal 2012 novemberében kezdődő tárgyalásokon Magyarországnak meg kell határoznia az uniós forrásokból támogatni kívánt fejlesztési elképzeléseket, prioritásokat. Az uniós rendelettervezetek véglegesítésével párhuzamosan a tagállamoknak is elő kell készíteniük az operatív programjaikat, koncepcióikat. A tervezett célkitűzéseknek kapcsolódniuk kell az Európa 2020 stratégia céljaiból levezetett és az uniós jogszabálytervezetekben is megjelenő 11 tematikus célkitűzéshez, valamint az azokon belül részletezett ún. beruházási prioritásokhoz.

A lakásépítések, felújítások élénkítése, a hazai építési ágazat mélyrepülésének megállítása érdekében feltétlenül szükséges az építési szektorba európai uniós pénzeket helyezni. Megfelelő uniós szabályozás és hazai felkészülés esetén Magyarországon meg lehetne teremteni az épületek energiahatékony korszerűsítésének / építésének hosszú távú, kiszámítható finanszírozását.

Olvassa el a teljes cikket: Építőipar élénkítése a 2014-2020-as ciklusban - letöltése (.pdf)

 

Ezt a cikket olvasta már?

Lakásfelújítás pályázat 2012

Lakásfelújítás pályázat feltételei