Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A Knauf Insulation újdonsága a TFH-ra - Fújható üveggyapot szigetelés: Supafil Cavity & Loft

Üveggyapot szigetelés könnyedén, gyorsan, tökéletesen
2013-02-05 11:07:00

A hazai piacon 2012 tavaszától elérhetővé vált a Knauf Insulation Kft.-től a Supafil márkanévvel ellátott fújható üveggyapot. Magyarországon a fújható szigetelésként eddig ismert cellulóz alapanyag mellett már az üveggyapot is jelen van!

Supafil termékcsalád a hagyományos üveggyapot fajtától már színében is különbözik (fehér). A gyapotdarabok hidrofóbizáltak és néhány cm hosszú szálai kis vattapamacsként egymáshoz tapadnak. A hópihére emlékeztető anyagot a csomagoláskor összepréselik, bálázzák. Így a felhasználási területtől függően akár 1–1,4 m3 is lehet egy 16,6 kg-os bála tartalma.

A Supafil fújása gépesített technológiával történik. Szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre való anyagszállítás, amely elsősorban tetőtereket érint. A tetőtér esetében a vízszintes felületet, valamint az üreges szarufa közök alsó részeit érthetjük. A terméket javasolt alkalmazási területeik szerint ajánljuk: a Supafil Cavityt üreges részek kitöltésére, a Supafil Loftot szabadon fújható épületrészekhez. E technológia is rendelkezik a résmentes „tömörített” kitöltéssel, és a fújható technológia által képviselt előnyökkel.

A Supafil termékcsalád alapanyagánál fogva nem veszi fel a levegő páratartalmát, így nem is romlik le a hőszigetelő teljesítménye. A párát átereszti, a nedvesség nem áll meg a szigetelésben, ezért nem is tud kialakulni semmilyen penészedés.

A Supafil Cavity 0,034 W/mK, a Supafil Loft 0,045 W/mK deklarált λ-val (hővezetési tényezővel) rendelkezik. A termékek az MSZ EN 13501-1 szabvány szerint A1 nem éghető osztályba tartoznak. Ennek köszönhetően növelik az épületek passzív tűzállóságát. A hazai felhasználás főleg tetőterek, padlásterek szigetelésére korlátozódik, és elsősorban a felújítást és a szigetelőanyag „feljavítását” jelenti, beleértve a hozzáférhetetlen helyen lévő régi szigeteléseket, például a magastetők padlástereinek tetőmegbontás nélküli utólagos szigetelését. Ebben az esetben a befújás a tömlő átmérőjének megfelelő lyukon keresztül is elvégezhető.

Európa többi részén a fújható szigetelést könnyűszerkezetes épületek üregeinek, falszerkezeteinek kitöltéséhez, és külső burkolat mögötti szigeteléshez is alkalmazzák. A termék önmagában tökéletes bizonyíték rá, hogy a már elterjedt üveggyapot kategóriában is megoldható a – zömében – üveggyapot szigetelés mellett is a felújítás és újépítés szigetelése. A vegyszereket nem tartalmazó, nem éghető, káros anyagoktól mentes, hidrofóbizált és a hagyományos tekercses/táblás ásványgyapottól csupán bejuttatási technikájában különböző fújható üveggyapotot összehasonlítani is könnyebb a piacon lévő cellulóz alapú fújható szigeteléssel.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Tetőszigetelés és javítás egyszerűen ...

A tetőszerkezet épsége rendkívül fontos az épület állagának megóvása érdekében.