Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Energetikai pályázatok 2013

A legnépszerűbb energetikai kiírások már elérhetők az Új Széchenyi Terv keretében
Forrás: http://palyazatfigyelo.info2013-02-06 10:48:00

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Zöldgazdaság-fejlesztési Programjának keretében több népszerű kiírás jelent meg az utóbbi hetekben: elérhető a helyi hő- és villamos energia–, illetve hűtés-igény kielégítését célzó kiírás, február elejétől kerülhet sor az épületenergetikai fejlesztések pályázatainak benyújtására, illetve a távhő-szektor energetikai korszerűsítését támogató felhívásra is ettől az időponttól lehet benyújtani projektötleteket. A konstrukciók együttes keretösszege 69 milliárd forint.

2012. december közepétől már elérhető, és 2013. február elejétől pedig már pályázható az „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című felhívás, amelynek célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság fokozása. Az „Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva” című kiírás legfontosabb célja ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését. A két felhívás keretösszege 30 milliárd forint. Az elnyerhető támogatás minimum 1 millió, maximum 500 millió forint, a vállalkozások esetében ez az összeg minimum 1 millió forint, maximum 50 millió forint alatti lehet. Pályázhatnak vállalkozások, költségvetési szervek, nonprofit szervezetek minden régióból. Projektötletek benyújtása 2013. február 5-től 2013. október 31-ig lehetséges.

Ugyancsak 2012. decembertől elérhető a „Távhő-szektor energetikai korszerűsítése, megújuló energiaforrások felhasználásának lehetőségével” című konstrukció. A kiírás alapvető és elsődleges célja az energiahatékonyság és az energiatakarékosság. A kiírás kerete 4 milliárd forint, az elnyerhető támogatás összege minimum 10 millió forint, maximum 1 milliárd forint lehet. A pályázatra jelentkezhetnek az ország minden régiójából vállalkozások, 2013. február 5-től 2013. október 31-ig lesz lehetőségük.

Néhány napja jelent meg a „Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című kiírás. A komponensre összesen 7 milliárd forint áll rendelkezésre. A felhívás keretében azon pályázatok nyújthatók be, melyekben a támogatási igény minimum 1 millió forint, maximum összege pedig 50 millió forint. A kiírásra például vállalkozások, költségvetési szervek, nonprofit szervezetek pályázhatnak, legkorábban 2013. március 18-tól.

Szintén a közelmúltban jelent meg a „Helyi hő és hűtés igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című felhívás. Itt is a már meglévő rendszerek energiaforrás-váltására, többletigény kielégítésére, termelési folyamatokhoz kapcsolódó fejlesztésekre egyaránt lehetőség van, 11,5 milliárd forint keretösszegig. Az elnyerhető támogatás minimum 50 millió forint, maximum 1 milliárd forint lehet. Projektötletek benyújtására 2013. március 18-tól van lehetőség. A pályázók köre az előbbi felhíváséval megegyező.

További információkat olvashat: >>ITT

 

Ezt a cikket olvasta már?

Épületenergetikai stratégia készül

Jövő nyárra készül el a kormány Nemzeti Épületenergetikai Stratégiája.