Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Az R.W. Bautech Hungary Kft. újdonsága a TFH+E szakkiállításra: Ravatop termékcsalád

Ravatop termékcsalád a biztonságos otthonokért
2013-02-07 13:55:00

A 5 páraáteresztő és 3 párafékező-párazáró alátéthéjazatot és kiegészítőit számláló új Ravatop termékcsalád 2013-tól az R. W. Bautech Hungary Kft. termékkínálatában!

Számos előnyeinek köszönhetően, a Ravatop alátéthéjazatok hosszú távon biztonságossá teszik otthonát, költséget és energiát takarítanak meg Önnek.

A Ravatop páraáteresztő alátéthéjazatok két vízlepergető, nem-szőtt polipropilén réteg közé ágyazott speciális monolitikus membránból állnak, melyek a felhasználási igények függvényében négy féle típusban érhetők el.

Magastetőre alkalmazható a RAVATOP 90 , a RAVATOP 100 , a RAVATOP 120 és a RAVATOP 120 TAPE.

Beépítetlen tetőtér és általános igénybevétel, azaz egyszerű tetőforma és 35-45 fok közötti tetőhajlás esetén a RAVATOP 90 és RAVATOP 100 fóliák beépítése javasolt.

Nagyobb igénybevétel, tetőtér-beépítés, összetett tetőforma esetén a RAVATOP 100 és RAVATOP 120 termékek alkalmazása ajánlott.

Alacsony lejtésű, fokozott igénybevételű és fokozott szélzárási igényű magastetőkhöz RAVATOP 120 TAPE típusú fóliánk alkalmazása szükséges. Ezt a fóliát az öntapadó szegélye teszi különlegessé, melynek segítségével gyorsan,
egyszerűen fokozott víz-és szélzárás élhető el a tetőszerkezet külső oldalán.

Tetőtér-beépítés esetén a megfelelő külső oldali alátéthéjazat mellett, szükséges a tökéletes belső oldali légzárásról és páravédelemről is gondoskodni. A szakszerű megoldás érdekében ajánlott a RAVATOP termékcsalád belső oldali párafékező ill. párazáró fóliáit alkalmazni.

A belső oldali párafékező fóliák megvédik a szerkezetet a nem kívánt nedvességtől és elősegítik az épületen belül keletkezett pára irányított távozását. A RAVATOP termékcsaládhoz 3 féle belső oldali párafékező fólia tartozik, a RAVATOP sd 2, a RAVATOP sd 107 és a RAVATOP sd 1500.
A RAVATOP sd 2 és RAVATOP sd 107 legalább 2 m ill. 107 m-es sd értékkel rendelkező párafékező fóliák, amiket normál légállapotú (lakó, hálószoba) és nedvességgel kissé terhelt (fürdő, konyha) helyiségek légzárásra és párafékezésére javasolunk, míg a reflexiós felülettel ellátott RAVATOP sd 1500-at kimondottan nedves és extrém páraterhelésű helyiségekben szerkezetekben érdemes alkalmazni. A RAVATOP sd 1500-ban egy vékony, 1500 m-es sd értékkel rendelkező alumínium réteg biztosítja a tökéletes párazárást.

Átszellőztetett homlokzatburkolt esetén is fontos a légréssel érintkező hőszigetelés megfelelő nedvességvédelme. Erre a célra fejlesztette ki a gyártó a RAVATOP UV-t, azt a speciálisan UV sugaraknak is tartósan ellenálló páraáteresztő alátéthéjazatot, mely alkalmas átszellőztetett légréssel készülő homlokzatburkolatok vízzárására. A RAVATOP UV a hézag mintázatát és felületét (fugaméret) érintő korlátozások nélkül alkalmazható mind zárt, mind nyitott hézagképzésű homlokzatburkolatokhoz*.

Ahhoz, hogy a RAVATOP páraáteresztő tetőfóliák, előnyös tulajdonságait maximálisan kihasználva tudják az épületek víz- és szálzárásét biztosítani, szakszerűen kell őket beépíteni, amihez elengedhetetlen a RAVATOP termékcsalád kiegészítőinek használata. A fóliák tartós és szálzáró folytonosítását a RAVATOP TAPE S50/25 öntapadó ragasztószalaggal érhetjük el, míg az épületszerkezet és a fóliák lég-és párazáró kapcsolatának megteremtését a még kissé porózus felületekhez is kiválóan tapadó RAVATOP BUTYL 1.0 20/30 kétoldalú ragasztószalaggal teremthetjük meg.

Építsen be RAVATOP külső és belső oldali fóliákat, RAVATOP kiegészítők felhasználásával és garantáltan alacsonyabb lesz a fűtésszámlája, energiát takarít meg és otthonát több évtizedre komfortossá és kényelmessé varázsolja!

Aktuális ajánlatunkért és további műszaki segítségért vegye fel kapcsolatot kollégánkkal.

*Az aktuális tűzvédelmi előírások betartása mellett.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Élen a minőségi, befejező glettelésbe...

Glettelés szakmai cikk