Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Megfizethető áron hogyan lehet építkezni?

Manapság nagyon költséges az építkezés. A következő néhány tippel segítséget szeretnénk nyújtani az építkezőknek, hogyan tudják megfékezni az építési kiadásokat.
Forrás: http://lakasfokusz.postr.hu2013-02-13 16:12:00

1. Az első és legjobb tanács a költségek fékentartására azoknak, akik építkeznének: ne tegyék! A jelen gazdasági környezetben alaptézis, hogy ne építkezzünk, hanem vegyünk használtan. Egyfelől az építőanyagok a válság ellenére nem lettek olcsóbbak. Másfelől mélyen áron alul kaphatók zseniális házak országszerte, ráadásul már az a veszély sem fenyeget, hogy rossz minőségű, elavult, giccses házakból tudna csak válogatni az ember. A válság ugyanis nem volt válogatós: nem csak a rosszízlésűeket támadta meg, hanem nagyon sok igényes építkezőt is pénzügyi romlásba sodort.

2. A második tanács adódik az első végkövetkeztetéséből: a nulláról kezdésnél sokkal jobb félkész, félbehagyott építkezést vásárolni, és a nyomottnál is nyomottabb áron megszerezve azt már eleve sokat lehet spórolni: földmunkák, alapozás, szigetelés, födémbetonozás: ezek olyan fázisai az építkezésnek, amiket ma már nagy biztonsággal vállalható minőségben készítenek az építők, ráadásul a minőségük a ház félkész állapotában könnyebben is ellenőrizhető.

3. Mégis nulláról indulva az első lépés, ahol fogni lehet a költségeken: a terv. Kerüljük az öncélú megoldásokat, a látványos, drága, gyakorlati hasznot azonban keveset hozó maníroskodást: öblös kitüremkedés 12 ablakocskával, felesleges erkélyek, kilépők, terebélyes túlnyúlások, le velük! Minél kevesebb sarka van egy háznak, annyival olcsóbb lesz. Persze ne essünk át a ló túloldalára, a gyerekrajzokról ismert, „ajtó-ablak, nyeregtető, kémény, gomolygó füst, napocska” tervnél válasszunk azért előremutatóbbat, különben később soha senki sem fogja megvenni, és saját önbecsülésünket is rongálja, ha a világ leghétköznapibb házában kell lakjunk.

4. Még mindig nagyon divatos a terméskő vagy bontott tégla burkolat, viszont irgalmatlan ára van. És jó eséllyel azon a napon kiáltja ki egy lakberendezési magazin idejétmúltnak, mikor beköltözünk méregdrágán felépített házunkba. Ezeknél sokkal olcsóbb, és a célnak megfelel – és a nyugati trendekben egy korszakkal a kő előtt jár – a színesbeton hatású hőszigetelő lábazati alapvakolatok. Kerüljük a rikító színeket: rózsaszín, babakék és lila ellenjavallt, de a szürke és barna egyes árnyalatai örökre jó minőséget adnak a lábazatnak.

5. Sokan irtóznak a lépcsőzéstől, ezért egyszintes, terebélyes házakat álmodnak. Így lemondanak a pince lehetőségéről. Ezernyi érv szól azonban a pince mellett: egyfelől a legolcsóbban megépíthető szintje egy háznak. Ha jó alakú telket választunk (vízmosásos üreg, vagy enyhe emelkedés hátrafele), akkor a földmunkát is minimalizálhatjuk, és csak a szigetelés jelent többletet.

6. A pincénél egy jobb dolog van: a tetőtér. Csak önmagában álló tetőt csinálni badarság: inkább emeljünk egy 60-80 centis térdfalat, és arra menjen a tető, így nagy százalékban ki fogjuk tudni használni lakótérként is, igaz, a plusz szigetelésen és a minőségi tetőablakokon ne garasoskodjunk.

7. Mindig érdemes utánanézni a szabványos méreteknek, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, és pont jól adja ki a méreteket. Ha 4 méteres gerendák után a 6 méteres méret a következő, akkor ne 4,20-ra találjuk ki a fedélszéket. Ez a méretoptimalizálás sok más területen is igaz lehet: burkolólapok, üvegtáblák, stb.

További költségcsökkentő tippeket itt lehet olvasni.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Honnan vásároljunk trapézlemezt?

A trapézlemez mára elterjedt építőelem, amit egyre gyakrabban alkalmaznak kisebb és nagyobb építkezése...