Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Videó túra a világ legnagyobb napenergia üzemébe

Abu Dhabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában található a világ legnagyobb koncentrált napenergia-üzeme. A hatszáz millió dollár költségvetésű beruházás, melyet a Shams 1-re kereszteltek el, egy négyzet mérföldnyi helyet foglal el a sivatagban, mely 300 futballpályának felel meg.
Forrás: http://www.alternativenergia.hu2013-02-18 15:38:00

Az üzem, egy már Spanyolországban meglévő technológiára épül. A technológia 250.000 parabolikus alakú tükör segítségével alakítja át a napfényt energiává. Ezek a kollektorok koncentrálják a nap hőjét, mely gőzt képez, amely meghajtja az elektromos turbinát. Az így generált elektromosság egyből a hálózatba megy. Mivel az országban ritka árucikk a víz, ezért a turbina hőmérsékletszabályozására léghűtést választottak víz helyet. A 100 megawattos kapacitásával több energiát termel, mint amennyire szüksége van, ezért tartalékolják a felesleges energiát. Az országban 100 évre elegendő olaj van, de Abu Dhabi célja, hogy a megújuló energia legalább 7 százalékos legyen 2020-ig az áramellátásban.

 

 

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...