Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
A magyar lakosság építkezési és lakás-felújítási szokásait kutatta az „Építkezem-Felújítok” projekt

40.000-en válaszoltak az öt piacvezető építőipari márka kérdéseire a széleskörű felmérésben
Forrás: Hörmann Hungária Kft.2013-03-12 09:33:00

A magyar lakosság építkezési és lakás-felújítási szokásait mérte fel az a kutatás, amely 2012. második félévében öt piacvezető építőipari vállalkozás - köztük a Hörmann Hungária - közös összefogása nyomán jött létre. Az „Építkezem-Felújítok” elnevezésű projekt során végzett piackutatást több mint 40.000-en töltötték ki. A felmérés alapján, a magyarok többsége egy éven belül meg kívánja szépíteni otthonát.

A piackutatást során meglepő eredmények születtek a hazai lakosság hozzáállásáról. A válaszadóknak mindössze a 3,52%-a nem tervez felújítást vagy építkezést három éven belül - ez derül ki az öt piacvezető építőipari vállalkozás (a Hörmann Hungária Kft, a Mapei Kft., a RAVAK Hungary Kft., a Hofstadter Kft. és a Columbus Klíma Kft.) közös felméréséből, amelyet az ÉpítkezemFelújítok.hu weboldal látogatóinak körében készítettek.

A magyarok többsége egy éven belül megszépíti otthonát

A felmérésből kiderült, hogy a magyar lakosság csaknem 37,6%-a jelenleg is végez otthonában felújítási (48%) vagy építkezési (42%) munkálatokat. A másik érdekes adat, hogy a megkérdezettek szintén 37%-a szeretne belevágni egy éven belül otthona csinosításába. Az adatokból levonható a következtetés: az építőipar számára van remény, kiút a válságból, és a magyar lakosok háromnegyedének újra fontossá vált lakókörnyezetük megszépítése. Erre utal az a statisztikai eredmény is, hogy a megkérdezetteknek mindössze 3,5%-a nem tervez három éven belül felújítást vagy építkezést.

A Hörmann számára fontos a visszajelzés

A gazdasági – különösen pedig az építőipari – válságban is jól teljesítő Hörmann, nem csak a folyamatos innovációban, hanem a minél biztonságosabb termékekben látja a jövőt. A felmérésben részt vevő cég számára fontosak a folyamatos fogyasztói visszajelzések, illetve az, hogy a piackutatás végre alátámasztotta véleményüket: van kiút a válságból, hiszen van igény az építőipar által kínált szolgáltatásokra, termékekre.

„Fontosnak tartottuk, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben, pontos képet kaphassunk a fogyasztók igényeiről, terveiről. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy csatlakozunk az Építkezem-Felújítok projekthez.” – mondta el Szujó László a Hörmann Hungária ügyvezetője, majd hozzátette: „Felújításkor egy igazi Hörmann garázskapu vagy bejárati ajtó hosszútávon megtérülő befektetés – nem csak szép és modern, de kiváló hőszigetelése miatt még az energia-megtakarításban is segít.”

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...