Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Makó és Hajdúböszörmény nyerte idén a Hild János díjat

Hajdúböszörmény páratlan urbanisztikai értékei megőrzéséért, értékőrző fejlesztéséért, Makó pedig új városi értékek teremtéséért részesült idén Hild János díjban. Az elismeréseket 1968 óta adja ki a Magyar Urbanisztikai Társaság a céltudatos, fenntartható módon végzett településfejlesztésért az e területen kimagasló eredményeket elért önkormányzatoknak.
Forrás: MÉK2010-06-09 00:00:00

Mindkét város messzemenően eleget tett a pályázati kiírásban megfogalmazott feltételeknek, azaz évtizedes múltra visszatekintően töretlenül folytatja az elhatározott stratégia szerinti fejlődési pályát.

mako.JPGEzen belül Hajdúböszörmény elsődlegesen a meglévő értékek értékőrző fejlesztéséért, az ezekre alapozott fejlesztési stratégia kimunkálásáért és következetes végrehajtásáért, míg Makó a szintén nagy következetességgel és elkötelezettséggel megvalósított értékteremtő városfejlesztő tevékenységéért, a település arculatát tudatosabban és összehangoltan karakteresebbé, ismertebbé tevő munkájáért kapta a Hild János-díjat.

A Hild-díjas települések sajtótájékoztatón mutatkoztak be a sajtó képviselői előtt, 2010. május 25-én.

 

Ezt a cikket olvasta már?

A 10. Média Építészeti Díja: új helys...

Elindult a nevezési időszak az idei Média Építészeti Díjára, amely 2014-ben 10. alkalommal gyűjti össz...