Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Óriási, tojás alakú épület a Bajor Nemzeti Park erdőségében

Az extrém kilátó kerekesszékkel is mászható
Forrás: lakjonjol.hu2013-03-29 09:55:00

Nemrég egy óriási, tojás alakú épület magasodott ki a Bajor Nemzeti Park erdőségéből, de ezúttal nem egy megvalósult sci-fi történetről van szó – az épület valójában egy szinte teljesen fából készült kilátó. De a készítők nem lőtték el minden puskaporukat a különleges megjelenésre, mivel nem csak a tojás-forma, hanem az épület által kínált élmény sem hétköznapi.

Nem kellenek hozzá szárnyak, hogy a világot a madarak távlatából láthassuk, most elég hozzá Németországba utazni, ahol nemrég egy egyedülálló, fából készült kilátót avattak fel. A három óriási, 38 méter átmérőfű fenyőfát körülölelő szerkezet 44 méter magas, és tetejére több mint 500 méternyi fából készült szerpentinút vezet fel. A kilátó a Bajor Nemzeti Park területén lévő Neuschönau mellett található, és tejesen akadálymentesített, így a csúcs kerekesszékkel is megközelíthető.

A Bajor Nemzeti Park szerint a kilátó megmászása „veszély nélküli kaland”, mivel a látogatókat fa korlátok és kifeszített átlátszó hálók is védik. De ha valaki mégis szeretne egy kis adrenalin-löketet, a kilátó készítői fa- és kötélhidakat, valamint más izgalmas kihívásokat is építettek a tetőre vezető út három különböző szakaszához.

A tojás alakú kilátó tetejéhez vezető szerpentinút emelkedése mindössze 6%, ráadásul a már teljesen vízszintes csúcshoz érve a környező hegységek, valamint a bajor és cseh erdőségek elképesztő látványa tárul a látogatók elé. Igazán tiszta napokon pedig akár az északi Alpokig is ellátni. Kétségtelen, hogy a 8 eurós felnőtt belépőjeggyel nem a megszokott erdei sétát, hanem egy nem mindennapi élményt vásárolunk, ami már bőven a kilátó teteje előtt kifizetődik.

>>> Forrás

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...