Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Bach akciók

A BACHL Extrapor EPS 80 grafitadalékkal dúsított polisztirol termékek homlokzatok hőszigeteléséhez kínálnak kiváló megoldást.
BachlForrás: Bachl2014-03-28 16:00:32

BACHL Extrapor EPS 80 grafitadalékkal dúsított polisztirol  termékek homlokzatok hőszigeteléséhez kínálnak kiváló megoldást. A hagyományos polisztirol (BACHL Nikecell EPS 80H) lappokkal szemben a grafitos tábláknak közel 20%-al kedvezőbb a hőszigetelő képességük, de minden egyéb tulajdonsága (szilárdság,  nedvességfelvétel, alak- és mérettartósság, éghetőség) azonos a két anyagnak.

A kivitelezés menete szinte teljesen megegyezik a hagyományos, már jól megszokott polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszerekével:

  1. lépés (Felújítás esetén a felület tisztítása után) Fel kell ragasztani a BACHL Extrapor EPS 80 lapokat a falfelületre. A ragasztóanyag legalább a táblafelület 40%-t fedje le, javasolt a perem-pont módszer alkalmazása. A rögzítés történhet pusztán ragasztással, vagy ragasztás dübelezéssel kombinálva.
  2. lépés A lapokat szorosan egymás mellé kell illeszteni, ha 4mm-nél nagyobb rések alakulnak ki az élek között, azt monolit, tubusos PUR tömítőhabbal kell kitölteni.
  3. lépés A felületi egyenetlenségeket az EPS lapok csiszolásával kell kiegyenlíteni. A grafitos polisztirol lapok leginkább sötét színük miatt érzékenyebbek a hirtelen hőmérsékletváltozásra, pl. a magas nappali hőmérséklet, erős napsugárzás után az esti csapó eső jelentősen lehűti a felforrósodott felületet, ezért célszerű védeni az erős külső hatásoktól. Javasolt módszer az állványra helyezett védőháló, de a táblák utólagos világos színre való festése is hatékony megoldás. A világos alapozóréteg a lapokat a kivitelezés további időtartama alatt megvédi a magas hőmérséklettől.
  4. lépés A hatékony védelem miatt a falra felragasztott lapokat csak csiszolás után javasolt lefesteni. A táblák felületének előzetes lefestése nem ad biztos megoldást, hiszen csiszolással eltávolítanánk a védelmet adó festékréteget. A BACHL Kft. által gyártott BACHL Extrapor EPS 80 termékkel szigetelt felülethez - az akció keretein belül - ingyenesen biztosítjuk az alapozó festékréteget. Az akció részleteit tekintse meg a www.bachl.hu oldalon, érdeklődjön értékesítési és műszaki szaktanácsadóinknál, vagy kereskedő partnereinknél.
  5. Amennyiben kombinált rögzítésről beszélünk, a következő lépés a dübelek elhelyezése. A táblák megadott helyein és meghatározott számban előfúrás után kell beütni illetve becsavarni a rögzítő-elemeket.
  6. A kivitelezés következő fázisa a felületre kerülő üvegháló beágyazása. A üvegháló teljes felületének be kell ágyazódnia a ragasztórétegbe.
  7. Végül fel kell hordani a fedővakolatot.

FONTOS!

Minden esetben be kell tartani az egyes beépített rétegekre vonatkozó száradási időket, melyet a vakolat rendszergyártói határoznak meg.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...