Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Befújtuk a Vitorlást!

Tisztelt Kollégák! Bemutatunk egy különleges referencia épületet, melyet Supafil Cavity termékkel hőszigeteltünk.
Knauf InsulationForrás: Knauf Insulation2014-04-25 07:07:44

A tulajdonos, a tervező és a fővállalkozó nagyon jó érzékkel gondolták azt, hogy a fahwerk típusú vázas épület bonyolult vázszerkezetének utólagos hőszigetelését igazából táblás vagy tekercses anyagokkal nem lehet precízen megoldani, így esett a választás a Supafil Cavity fújható üveggyapot termékre. A felújítás során a belső burkolat és a váz közötti hőszigetelés teljesen elbontásra került. Ekkor derült ki az is, hogy igazából a külső vakolatot hordó építőlemez nem más, mint Heraklith építőlemez, amelynek belső felülete a bontás során láthatóvá vált.

Szerencsére a helyszíni előzetes egyeztetés során a fővállalkozóval kooperálva sikerült kialakítani a fújt hőszigetelési technológiához alkalmas előkészítést, amelyre a bonyolult vázszerkezet miatt különös gondot kellett fordítani. Így felkerült a belső felületre egy teljesen átlátszó PE fólia, amin keresztül fújás közben tökéletesen láthattuk, hogy mit is csinálunk valójában. Így a váz árnyékában visszamaradó légzárványokat utólag a fólia kivágásával és rátöltéssel még javítani tudtuk. Ezután került föl egy végső párazáró fólia a belső felületre, majd a belső burkolat. Felújításoknál fontos szempont a tökéletes üregkitöltés mellett az is, hogy a rendelkezésre álló adott, általában szűk keresztmetszetet egy átlagosnál sokkal jobb hőszigetelő anyaggal (λ=0,034 W/m.K) töltjük ki, ezáltal jól tudunk alkalmazkodni a meglévő szerkezet adta lehetőségekhez.

Györök János
épületszigetelő szakmérnök

Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk egy patinás műemlék épület felújításának, amely most már nem csak Heraklith, hanem Supafil referencia is. (A munkát kivitelezte: Silver Insulation System Kft. )

Több mint száz év. Több mint száz hozzá fűződő anekdota. Mesélő falak, történelem, lefegyverző vízpart és panoráma. Füred emblematikus, műemlék épülete a Vitorlás Étterem, amelynek felújításában mi is közreműködtünk.

A zsugorított csomagolásnak köszönhetően a mozgatási és tárolási feladat lényegesen kisebb volt Több mint száz év. Több mint száz hozzá fűződő anekdota.  Mesélő falak, történelem, lefegyverző vízpart és panoráma. Füred emblematikus, műemlék épülete a Vitorlás Étterem, amelynek felújításában mi is közreműködtünk. Röviden a Vitorlás történetéről „A Vitorlás eredetileg hajóépítő műhely volt. Történt, hogy még az 1870- es években Gossling angol főkonzul hajót hozat magának a Balatonra, és egyben idecsábítja Richard Young neves angol hajóépítőt. Ezzel nagyjából el is dőlt minden, a derék Young hajóműhelyt építtet a tó partján, történetesen a jelenlegi Vitorlás étterem elődjét.

Az első faépület  és sólya 1880-ban készül el, s még ebben az évben megépül Young műhelyében az első vitorlás, a SENTA is. Az addig holt vizet egyszerre benépesítik az itt gyártott hajók, köztük gróf Nádasdy Ferenc híresen szép yachtja a Hableány, Zichy Antal Lucifere, de itt rendelte meg Festetics Tasziló gróf a kis csavargőzösét és innen indult útjára Andrássy Géza Álmom nevű hajója valamint Esterházy Mihály harminc tonnás Olyan nincs vitorlása. Íme, a balatoni vitorlázás bölcsője. Richard Young még 1884-ben megalapítja a Stefánia Yacht Egyletet, majd rá egy évre elhagyja az országot, így az egyletet és a műhelyt Esterházy Mihály veszi át. 1887-ben megépül a Klubház, amely rövid idő alatt a Monarchia arisztokratáinak kedvelt találkozóhelye lesz, később pedig az egész Balaton emblematikus vendéglátóhelye közvetlen a vízparton. Ez a Vitorlás Étterem. Mind ennek szellemében újítottuk fel a Vitorlást. Hagyomány, patina, és a Balaton lehelete – egy helyen. Reméljük újra helytálló lesz a házról száz évvel ezelőtt lejegyzett írás: a Balaton-vidéki élet kellemeit új szórakozásokkal emelni hivatott hely.” (www.vitorlasetterem.hu)

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...