Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Az FTC Stadionban már 2015-öt írnak

Alulról hűlő födém korszerű szigetelése
Knauf InsulationForrás: Knauf Insulation2014-07-01 06:54:29

Tisztelt Kollégák!

Az elmúlt évek pozitív tapasztalataként elmondhatjuk, hogy épületeink hőszigetelésénél egyre inkább meghatározó kritérium a hőszigetelő anyag minősége, és vastagsága. Míg pár évvel ezelőtt 5 cm vastagságú homlokzati hőszigetelés volt az átlag, mára ez a szám már 10 cm-es vagy annál vastagabb hőszigeteléssé fejlődött. A hőszigetelés, mint az épületszerkezet fontos eleme, elnyerte megérdemelt pozícióját mind a felújítások, mind az új építések esetében. A hőszigetelő anyaggal kapcsolatos elvárások is ennek megfelelően alakultak; ma már piaci elvárás, hogy egy szálas hőszigetelő anyag ne csak A1/A2-es (nem éghető) tulajdonságú legyen, hanem páraáteresztő, zajgátló tulajdonságokkal is rendelkezzen, amellett, hogy környezetkímélő módon legyen gyártva, egészséges, jó levegőjű élettereket biztosítson, és életciklusa végén lebomlásával se terhelje környezetünket.E havi hírlevelünkben is ilyen tulajdonságú hőszigetelő anyagokkal készült referenciát mutatunk be, egy fűtés nélküli mélygarázs mennyezetét, azaz egy alulról hűlő födém hőszigetelését.

A Knauf Insulation termékválasztékában sok, erre a szigetelendő felületre alkalmazható termék létezik, ezek közül a Heraklith CF25 táblás fagyapot termék és a Nobasil ADN 120 mm kőzetgyapot kombinációja került az egyik hazai presztízsberuházás, az Üllői úti FTC stadion mélygarázsába. Ez a termékkombináció az épületrész jelen szigetelési előírásainak megfelel, illetve teljesíti a 2015-ben érvénybe lépő szabványértéket is.

A hőátbocsátási tényező követelményértékeinek változása az évek folyamán:
U [W/m2K] alsó zárófödém/ fűtetlen pince felett
2006 - 0.50, 2012 - 0.30*, 2015 - 0.26,  2019- 0.22
*tervezet

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...