Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Csarnok rendszerű épületek falkazettái FactPlus 037® ásványgyapot hőszigeteléssel

Knauf InsulationForrás: Knauf Insulation2014-08-25 15:05:19

Tisztelt Kollégák!

Több alkalommal bemutattuk már új generációs ásványgyapot hőszigetelő anyagunkat, a FactPlus® termékcsaládot. A FactPlus® újabb referenciáját szeretnénk megosztani önökkel, amely a csarnok rendszerű, falkazettás épületek korszerű szigetelésére szolgál meggyőző példaként.

A miskolci Takata építkezésen (16 ezer m2 felületen és 16 cm vastagságban) FactPlus® 037 típus került beépítésre. Figyelemre méltó, hogy a közel 2560 m3 szigetelőanyag szállítása, mozgatása, tárolása a beépítésig lényegesen kevesebb helyet, tömeget, térfogatot vett igénybe, mint amit a hagyományosabb megoldások kívánnak. Egyedül a szállítási feladat a hagyományos könnyű lemezek alkalmazása esetén 32 teherautót igényelt volna, míg a FactPlus választásával ez mindösszesen 7 teherautóval megtörtént.

A tömörített csomagolás előnyei egészen a beépítés pillanatáig érvényesülnek, hiszen az anyag csak a kicsomagoláskor, az állványon nyeri el a beépítési méreteit, így lényegesen gyorsabb, egyszerűbb a szigetelési feladat elvégzése.

Köszönhetően a már jól ismert Ecose® gyártási technológiának, az emberi szervezetre gyakorolt irritatív hatások föl sem merültek.

Tervező: Óbuda Újlak

Generál kivitelező: Market Építő Szakipar: MHH

Műszaki adatok:

Hőtechnika: a jelen megoldással elért R érték R = 0,160/0,037 = 4,30 m2.K/W (a szabvány szerint kerekítve), a fal U értéke hozzávetőlegesen U≈0,23 W/m2.K.

Műszaki adatok:

Hőtechnika: a jelen megoldással elért R érték R = 0,160/0,037 = 4,30 m2.K/W  (a szabvány szerint kerekítve), a fal U értéke hozzávetőlegesen U0,23 W/m2.K.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...