Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Megjelent a régen várt Austrotimes 14

A hidegtől védendő testet teljesen körbe kell vennünk a hőszigeteléssel, mintegy burokba kell zárnunk ahhoz,
AustrothermForrás: Austrotherm2014-09-05 11:05:23

A termikus burok

Az épületszigetelésben járatlanoknak kicsit idegenül hathat a fenti kifejezés, bár a fogalom mindenki számára ismert. Ez ugyanis nem más, minthogy a hidegtől védendő testet teljesen körbe kell vennünk a hőszigeteléssel, mintegy burokba kell zárnunk ahhoz, hogy kellően alacsony legyen a hőveszteség.

Tüzetes vizsgálatok

Mottó: „Minden bonyolult kérdésre van egyszerű, könnyen érthető, téves válasz”

Fény az alagút végén?

Nem mondhatjuk, hogy az épületenergetikai szabályozás Magyarországon túl gyakran változna. Míg Németországban 5 évente módosítják a rendeletet, addig nálunk 2006 óta változatlanok az előírások. Jövőre viszont valami tényleg változni fog.

Egyből kettő, vagy kettőből egy?

Lapostetők hőszigetelésének bevált módszere a fordított tető. De hogyan kell helyesen kialakítani az ilyen szerkezeteket, milyen speciális eljárásokat igényelnek az ilyen megoldások?

A szomszéd kertje

Nincsenek komoly hazai bérlakás-építési programok. A szomszédos Ausztriában azonban már több mint száz éve épülnek szociális bérlakások. Az utóbbi években pedig passzívház minőségű bérlakások épülnek.

100 lakásos passzívház

Magyarországon jelenleg mintegy tucatnyi minősített passzívház van. Ezek többsége családi ház, így a passzív lakások száma sem sokkal több. Ugrásszerű lesz a növekedés, amikor átadják a Budapest XIII. kerületében épülő 100 lakásos passzívházat.

A Kossuth téri mélygarázs és látogatóközpont

A Kossuth tér átalakítása már régóta foglalkoztatja a magyar közéletet és a politikát. 2011-ben az országgyűlés határozatban döntött az Országház környezetének, azaz a Kossuth térnek a rekonstrukciójáról, melynek során egy mélygarázs és látogatóközpontot is kialakítottak.

Austrotherm németül

Hidegben (is) érdemes szigetelni – ezért terjeszkedik északra az Austrotherm a Wittenbergében átadott új gyárával.

A jegesmedve és a sör. Mi a közös bennük?

Nem, nem a hideg, hanem az Austrotherm.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...