Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Páralecsapódás ellen: antikondenzációs filc bevonat!

Ha a tető belső oldalán a levegő melegebb, és páradús, akkor a pára lecsapódik a lemez belső felületén, károsítva a lemez tető alatt tároltakat, vagy akár a tető szerkezetet.
METAL-SHEETForrás: METAL-SHEET2014-09-09 15:50:58

Páralecsapódás a lemez tetőn

A lemez tetők egyik tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet hűlésével a lemez is azonnal hűlni kezd. Ha a tető belső oldalán a levegő melegebb, és páradús, akkor a pára lecsapódik a lemez belső felületén. Ez a lecsapódás során felgyülemlett víz csepegésnek indulhat, ezzel károsítva a lemez tető alatt tároltakat, vagy akár a tető szerkezetet. A páralecsapódás ellen lehet védekezni párazáró fóliával és antikondenzációs filc bevonattal is. Jelen cikkben a filccel bevont trapézlemezzel foglalkozunk.

Antikondenzációs filc

A filc nagyjából 1,0mm vastag szövet hatású PES membrán, aminek csekély a tömege, azonban rendkívül jó a nedvszívó képessége.

Az antikondenzációs filc megakadályozza a páralecsapódást olyan környezetben, ahol a páralecsapódás megjelenhet. Amikor a páralecsapódás megkezdődik, a filc nedvszívó közegként szolgál, ami megelőzi a vízcseppek lecseppenését a tetőről. Amint a páralecsapódás megszűnik, a megfogott vízcseppek kiszáradnak a filc felületéről, ezzel újra szárazzá válva.

Ahhoz, hogy ez megfelelően működjön, a filcnek egész nap száraznak kell lennie. Ehhez megfelelő szellőzés szükséges az épület belsejében. A fenti ábra egyszerűen mutatja a megfelelő szellőzést az épületben.

Antikondenzált tetőlemez gyártása

Az antikondenzációs filcet közvetlenül a lemeztető gyártása közben ragasztjuk rá a lemez belső felületére. A ragasztással történő applikálás hosszú időre garantálja a filc megmaradását a lemezen. A filcet külföldi gyártótól vesszük, ami az általunk igényelt szélességben, öntapadó réteggel ellátva tekercsekben érkezik.

A Metál-Sheet Kft.-nél az összes, tetőre szánt lemezt tudjuk filccel gyártani A filccel történő gyártás megrendelésének felára bruttó 572 Ft négyzetméterenként.

Antikondenzált tetőlemez felhasználási területe

Az antikondenzált trapézlemez, cserepeslemez alkalmazását olyan épületekben ajánljuk, ahol... ... a páralecsapódásból eredő vizesedést meg kell akadályozni, ... a párazáró fólia alkalmazása nem megoldható, ... gyors és egyszerű megoldással kívánják megoldani a páralecsapódás elleni védekezést, ... ahol megoldható a tető megfelelő szellőztetése

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...