Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Amikor a garázskapu az internetre költözik

A Hörmann új rendszerével okos eszközeink távirányítóvá válhatnak
HÖRMANN HUNGÁRIA Kft.Forrás: HÖRMANN HUNGÁRIA Kft.2014-10-03 09:46:00

Egyedülálló vezérlést indított útjára a Hörmann cégcsoport, amely 2014. július 1-től már a hazai piacon is elérhető. A piacvezető vállalkozás ezúttal az okos eszközeinkre költöztette a már eddig is népszerű, vezérlési rendszereik távirányítóját. A BiSecur Gateway nevű egységgel okostelefonon vagy táblagépen keresztül vezérelhető a garázskapu-, udvarikapu-meghajtás, a házbejárati ajtó, valamint más, Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt olyan eszköze, mint például a lámpák.

Ma már a garázskapuknak nem csak egyszerűen szépnek, és biztonságosnak kell lenniük, hanem meg kell felelniük a XXI. századi kihívásoknak is. A Hörmann cégcsoport ezt felismerve új terméket vezetett be a piacra BiSecur Gateway néven. Az egység a különböző meghajtásokra kötve és az internetre csatlakozva új lehetőségeket nyit az otthonunk irányításában.

„Ma már nem utópia az okos otthonok megteremtése, amelyhez új Gateway rendszerünk tökéletesen illeszkedik. Nem csak irányítani tudjuk rendszereinket, hanem lekérdezhetjük aktuális állásukat is, így nem marad többé nyitva egy bejárati ajtó, vagy kertkapu sem. Az eszköz gyorsan telepíthető, könnyen konfigurálható, így bárki számára gyorsan használatba is vehető. Ez volt az egyik fő szempont a rendszer tervezésénél” – mondta el a BiSecur Gateway-el kapcsolatban Szujó László a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A BiSecur Gateway egyszerűen egy hálózati kábellel vagy WLAN-on keresztül összekapcsolható a háztartásban működő routerrel. A Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközök konfigurációja okostelefonra vagy táblagépre telepített BiSecur App-pal történik. Az új rendszert a www.bisecur-home.com internetoldalon kell regisztrálni, amely után már vezérelhető is garázskapunk vagy éppen a bejárati ajtónk. Az egyszeri regisztráció egy tanúsított Hörmann internetoldalon történik, így garantálva a legmagasabb fokú adatbiztonságot. A rendszer sok Hörmann termékkel kompatibilis, ilyenek például a SupraMatic és ProMatic garázskapu-meghajtások, valamint a RotaMatic és LineaMatic udvarikapu-meghajtások és más kiválasztott Hörmann ipari kapumeghajtások.

 

Az új Hörmann ThermoSafe és ThermoCarbon alumínium házbejárati ajtók is vezérelhetők intelligens módon. Alapkivitelben automatikusan reteszelődnek, amint csukott állapotba kerülnek. A BiSecur App segítségével most már lekérdezhető, hogy az ajtó megfelelően be van-e reteszelve vagy nyitott állapotú. Ezen túlmenően aktiválható vagy deaktiválható a kiegészítő „Tartós nyitva” funkció, mely lehetővé teszi, hogy az ajtó az aktiválás időtartama alatt kulcshasználat nélkül is nyitható legyen kívülről. Ha például a gyerekek az udvaron szeretnének játszani, kulcs nélkül tudnak állandóan be- és kimenni. Játszás után a funkció ismét deaktiválható, és az ajtó bereteszelődik.

 

Az ismétlődő helyzetekhez, mint például a mindennapos „haza érkezés”, mely során először az udvari kaput, majd azt követően a garázskaput kell kinyitni, az App a „szcenárió” funkciót kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe, és ne kelljen egyesével kiválasztani ezeket. Az App-ban összesen maximum 10 felhasználó (1 rendszergazda és 9 felhasználó) hozható létre különböző jogosultságokkal. Például, ha a virágok öntözését a szomszéd végzi, az udvari kaput kinyithatja, de a garázskaput nem.

Az új BiSecur Gatway rendszert és a Hörmann egyéb termékeit a Hörmann nyílt napján – 2014. október 10-11-én, Közép-Európa legnagyobb bemutatótermében, Szigetszentmiklóson – ki is próbálhatják az érdeklődők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a www.hormann.hu oldalon lehet elvégezni.

Cégtörténet

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában. Ehhez megvásárolta egy amerikai mérnök szabadalmát, és bevezette az öreg kontinensen a feltalálójáról elnevezett, egyszerűen működtethető Berry-kaput. Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét, amelynek Németországon kívül ma már Kínában, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Belgiumban és Lengyelországban is vannak gyártó üzemei, szám szerint összesen 23.

A Hörmann Magyarországon elsősorban garázskapuiról ismert, de jelentős szerepet játszik az ipari kapumegoldások és a fémből készült bejárati ajtók, belső ajtók és tűz gátló ajtók piacán is.

Sajtókapcsolat:

Cseh László

PR tanácsadó

Stern Communications

A Multeam 360˚ Csoport tagja

E-mail: laszlo.cseh@sterncom.hu

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...