Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Teremakusztikai feladat megoldása Heraklith lapokkal a Győri Sportuszodában

Tömegek befogadására alkalmas, sík felületekkel határolt terek problémája, hogy a keletkező zajok az ilyen felületekről szinte veszteség nélkül visszaverődnek és felerősödnek, ezért a bent t
Knauf InsulationForrás: Knauf Insulation2014-12-01 16:33:01

Tisztelt Kollégák!

Ez év decemberében kerül átadásra a vizek városának új sportlétesítménye a Győr Városi Fedett Sportuszoda. A Győri Önkormányzat beruházásában épített sportkomplexum a korszerű műszaki megoldások egész sorát vonultatja fel az épületben. A belső terek megfelelő akusztikájáról Heraklith C finomszálas fagyapot lapok gondoskodnak.

Tömegek befogadására alkalmas, sík felületekkel határolt terek (pl. uszodák, tornacsarnokok, koncerttermek, színházak, stúdiók) problémája, hogy a keletkező zajok az ilyen felületekről szinte veszteség nélkül visszaverődnek és felerősödnek, ezért a bent tartózkodóknál nehezen elviselhető diszkomfort érzést váltanak ki.

Ezekben a helyiségekben a keletkező zajt célszerű elnyeletni, illetve szabályozni a hangvisszaverődést annak érdekében, hogy az építmény jól elláthassa azt a funkcióját, amire tervezték.

A feszített víztükörrel rendelkező uszodaterek esetében - mint a győri is -, különösen fontos a megfelelő teremakusztika biztosítása, hiszen a vízfelület önmagában nagy hangvisszaverő felületként működik, amelynek hatását feltétlenül kompenzálni kell.

Ezt a feladatot a tervező gyárilag festett Heraklith C finomszálas fagyapot lapokkal oldotta meg.

A Knauf Insulation Kft. által Zalaegerszegen gyártott fagyapot lap a fa és a cement egyedülálló kompozitja, amely szálas struktúrájával, porózus szerkezetével, élképzési lehetőségeivel és festhetőségével kiválóan alkalmas esztétikus hangelnyelő felületek kialakítására.

A fagyapot termékek alkalmazása alapanyaguk révén olyan területeken is biztonságos, amelyekre az extrém körülmények miatt más anyagokat szinte lehetetlen találni.

Az uszodai környezetre jellemző nagy relatív nedvességtartalom nem károsítja a faanyagot, amely ezen felül képes a nedvesség felvételére és leadására is, így részt vesz a környezet klimatikus viszonyainak szabályozásában.

A Győri uszoda tereiben kétféle műszaki megoldással kerültek beépítésre a Heraklith C finomszálas lapok:

  • Heraklith C finomszálas lap cseresznye színű lazúrral felületkezelve,35x500x2000 mm táblaméretben, 45 fokos élképzéssel, dupla horganyzású CD fém tartószerkezetre, speciális rozsdamentes csavaros rögzítéssel, a trapézlemez fedésre nóniusz függesztéssel rögzítve
  • Heraklith C finomszálas lap sárga színre /RAL 1002/ festve,25x595x1995 mm táblaméretben, T-24 függesztett álmennyezeti tartószerkezetben elhelyezve
 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...