Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Sík sima aljzat a Padlopon termékekkel

Sokkal könnyebb a burkolást elvégezni, ha az aljzat felülete sík és sima. Ha arra „építünk”, hogy majd a ragasztóanyaggal sikerül eltüntetnünk az egyenetlenségeket, nagy kihívást támasztunk magunk elé.
Henkel Magyarország Kft.Forrás: Henkel Magyarország Kft.2015-03-09 08:11:47

Sokkal könnyebb a burkolást elvégezni, ha az aljzat felülete sík és sima. Ha arra „építünk”,  hogy majd a ragasztóanyaggal sikerül eltüntetnünk az egyenetlenségeket, olyan kihívást támasztunk önmagunk elé, amely nagy gyakorlatot igényel a kivitelezésben. Nem beszélve a vékony melegburkolatok–PVC, linóleum, gumiburkolat–fektetésének aljzatminőséget érintő,szigorú követelményeiről. Röviden: a legtöbb esetben szükség van aljzatkiegyenlítésre.

A megfelelőkiegyenlítő kiválasztása előtt tisztázni kell ameglévő aljzatadottságait:

Milyen a felületiszilárdsága? Ragasztóval szennyezett? Tömör vagy nedvszívó? Milyen rétegvastagságra van szükség a kiegyenlítéséhez?

Figyelembe kell venni a kivitelezéssel kapcsolatos feltételeket is:

Legyen a kiegyenlítő jól bedolgozható, szilárdulá sután kemény, sík és sima, rövid időn belül burkolható.

Optimális esetben az adott termék egyszerre tesz eleget ezeknek a követelményeknek.

Ilyen a Henkel Ceresit CN68 Padlopon feszültségmentes, önterülő, 2-30mm rétegvastagságig alkalmazható aljzatkiegyenlítője, amely kritikus, nem kellően szilárd felületek kiegyenlítésére is alkalmas beltérben. Alkalmazható betonaljzatra, cement-és gipszesztrichre, magnezit esztrichre, hidegburkolatra valamint erősen tapadó, ragasztómaradvánnyal szennyezett aljzatra is. Alkalmas továbbá homokszórt felületű öntött aszfalt esztrichre–10mm vastagságig. Pumpálható, padlófűtés esetén is kiváló.

Ha szorít az idő a Ceresit CN70 Padlopon Express 2-20mm-ig alkalmazható, önterülő aljzatkiegyenlítőt javasoljuk, amely már 3óra elteltével járható. A Padlopon Express-re járólap, PVC-, szőnyeg, linóleumburkolat és laminált padló is fektethető. Székgörgő igénybevételnek ellenáll, szintén megfelelő padlófűtésesetén.

Kültérben kiváló választás a Ceresit Padlopon Express Universal, amely 3-20mm  réteg vastagságban alkalmas terasz, erkély stb. cementkötésű aljzatainak kiegyenlítésére is, ha a lejtés ezt megengedi. Rétegvastagságtól függetlenül, 24 óra elteltével hidegburkolattal ellátható*.

* A közölt adatok normálklímára (+23°Cés 55 %relatív páratartalom) vonatkoznak.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...