Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Rendkívüli tapadás kialakítása a Ceresit CT 19-el

Az alapozásnak rendkívüli szerepe van a kivitelezés folyamatában.Ha nincs alapozás,csökken a felhordott anyag szilárdsága, vagy apró, kráterszerű lyukak alakulnak ki.
Henkel Magyarország Kft.Forrás: Henkel Magyarország Kft.2015-04-29 14:06:00

Az alapozásnak rendkívüli szerepe van a kivitelezés folyamatában. Porózus, nedvszívó felületek esetén elsősorban egyenletessé teszi, és optimalizálja a szívóképességet, biztosítja az aljzatkiegyenlítő vagy burkolatragasztó kapcsolódását a fogadó felülethez, feljavítja az esetleg alacsony szilárdsággal rendelkező aljzatot, továbbá megköti a port.

Ha nincs alapozás, a leggyakoribb következmény az, hogy csökken a felhordott anyag szilárdsága, hiszen az aljzat „kirántja” a kötéshez szükséges nedvességet, vagy például aljzatkiegyenlítés esetén a kiegyenlítő rétegben apró, kráterszerű lyukak alakulnak ki.

Nem nedvszívó felületek nagyobb kihívást jelentenek, mert a tömörség miatt az alapozó nem tud lehorgonyozódni a felületen.

Az alapozótól ezért rendkívüli tapadást várunk el, és azt, hogy biztosítsa a következő lépésben felhordott anyag – aljzatkiegyenlítő              vagy burkolatragasztó – megfelelő kapcsolódását a fogadó felülethez.

A fenti szempontok figyelembevételével ajánljuk nedvszívó és tömör, nem nedvszívó felületek alapozásához is a Ceresit CT 19 Speciális tapadóhidat tömör-,nedvszívó- és kritikus felületek előkezelésére.

Oldószermentes, speciális töltőanyagot és színezőanyagot (pigment) tartalmazó diszperziós alapozó, amely egyaránt alkalmas szívó (gipszkarton, OSB- és faforgácslap, beton, cementesztrich, vakolat stb.) és nem nedvszívó aljzat (kő- és kerámia lapok stb.) alapozására.

A Ceresit CT 19 Tapadóhídáltal kialakított érdes felület kiváló tapadást biztosít az aljzat és az aljzatkiegyenlítő (ragasztóhabarcs) között. Alkalmazásával lap ragasztható lapra. Gyorsan szárad, kül- és beltérben is alkalmazható.

TELJES ANYAG LETÖLTÉSE
 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...