Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Fújható üveggyapot költség és időmegtakarítással

Az alábbiakban azt szeretnénk bemutatni, hogy a megszokott szigetelési technológiák helyett olykor célszerű más megoldást keresni.
Knauf InsulationForrás: knaufinsulation.hu2016-05-02 11:42:03

Tisztelt Kollégák!

Az alábbiakban azt szeretnénk bemutatni, hogy a megszokott szigetelési technológiák helyett olykor célszerű más megoldást keresni.

Fújható üveggyapot költség és időmegtakarítással.

A múlt év késő őszén kezdődött a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium energetikai felújítása. Problémát okozott azonban a képen is látható homlokzatra lenyúló tetőszerkezet alatti részek szigetelése. A kivitelezési tervdokumentáció szerint ezen részeken a palafedés és   
lécezés lebontásával - majd visszaeépítésével - a többi homlokzati felülettel azonos hagyományos THR szigetelés lett tervezve. Mindez nagyon körülményesnek és időigényesnek tűnt, ráadásul a lebontott anyagok visszaépíthetősége is kétségessé vált. A befejezési határidő rövidsége, valamint az időjárás bizonytalansága miatt a felújítást végző kivitelező alternatív megoldást keresett ezen felületek szigetelésére.

A generálkivitelezővel való kapcsolatfelvételt követően a zalaegerszegi fújható szigetelési technológiával is rendelkező partnerünkkel
- Infrahőkép Kft - közösen adtunk árajánlatot a munkára. A műszaki tartalom változás elfogadtatása után lehetővé vált a lenyúló tetőrészek  Supafil Cavity fújható üveggyapottal való szigetelése. Így az előzetesen leginkább körülményesnek vélt speciális falfelületek szigetelése lett a projekt legegyszerűbb munkafolyamata.

A tetőrészeken mindössze minimális mennyiségű pala felszedésével lehetővé vált a szigetelés elvégzése. A Supafil fújása gépesített technológiával történik. Szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre való anyagszállítás, így az időjárási körülmények sem befolyásolták a munkavégzést.

A Knauf Insulation Supafil termékei vegyi kötőanyag mentesek, hidrofóbizáltak, A 1 tűzvédelmi osztályúak (nem éghetőek) és ami a legfontosabb, kimagaslóan jó hőszigetelési értékkel rendelkeznek.


A Supafil Cavity üregkitöltésre gyártott típus hővezetési tényezője = 0,034 W/mK.
A Supafil Loft nyílt terek szigetelésére ajánlott termék hővezetési tényezője: 0,044 W/mK.


Mint láthatjuk, alkalmanként a Knauf Insulation fújható üveggyapot termékek választása biztosítja a leghatékonyabb, legjobb, legegyszerűbb megoldást a problémás területek szigetelésére.

Tekintse meg a (www.mek.hu) Magyar Építész Kamara honlapján található fagyapot termékalkalmazási pályázatunkat!

 

 

 

Ezt a cikket olvasta már?

Fagyapot alkalmazása

A Knauf Insulation Kft. országos, nyilvános, pályázatot hirdet a Heraklith fagyapot termékcsalád (Hera...