Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Indul a Házak Szépe 2010

A budapesti belváros házai számára indít szépségversenyt a Szeretem Budapestet Mozgalom (SzeBu). A verseny során az utóbbi időszakban falfirkáktól megszabadított emblematikus épületekre lehet szavazni a mozgalom internetes oldalán. Az első három helyezett ház a dicsőségen túl ingyenes falfirka-mentességet élvezhet további egy évig.
Forrás: szeretembudapestet.hu2010-11-02 09:01:00

Első alkalommal hirdetnek házszépségversenyt a fővárosban. A Házak Szépe 2010 nevű verseny keretében Budapest öt belvárosi kerületében keresik a legszebb, falfirkáktól megtisztított lakóépületet. A Szeretem Budapestet Mozgalom (SzeBu) által meghirdetett versenyen olyan házak vesznek részt, amelyeket az utóbbi években tisztítottak meg a korábban a belváros számos épületét elcsúfító falfirkáktól, graffitiktól. A versenyre nevezett házakra bárki szavazhat, aki szereti azt a házat, ahol lakik, van kedvenc belvárosi háza vagy örül neki, hogy megtisztult az az épület, ami mellett nap, mint nap elmegy.

A szavazók a www.szeretembudapestet.hu honlapon (a versenyzők menüpont alatt) adhatják le 2010. november 30-ig voksukat azokra az épületekre, amelyeket az ajánlott versenyzők közül a legszebbnek találnak. A SzeBu akciójának nem titkolt célja, hogy minél több budapesti figyelmét felhívja a falfirka-mentes fővárosi épületek szépségére, lakókörnyezetünk tisztántartásának fontosságára.


szebu11.jpg

 

szebu12.jpg


A SzeBu 2004 óta dolgozik a főváros szépségének megőrzésén, tisztábbá és élhetővé tételén. Három éve nagyszabású városarculat-építésbe kezdtek, kidolgoztak egy átfogó programot, aminek eredményeként eltűnt a belváros képét korábban jelentősen elcsúfító illegális plakátok és falfirkák zöme. A mozgalom tevékenységének és a Fővárossal történő együttműködésének köszönhetően 2010 szeptemberéig mintegy 101 ezer négyzetméternyi falfirkát távolítottak el több mint 2.500 házról, épületről, hídról és aluljárókból a 360 millió forintos fővárosi program keretében. Az utóbbi három évben végrehajtott programnak köszönhetően gyakorlatilag a teljes belváros megszabadult a falfirkáktól. Bojár Iván András, SzeBu elnök szerint a mozgalom megtette az első lépést annak érdekében, hogy Budapest egységes városképet mutasson. A házak falait rongáló kezek ugyan még nem nyugszanak, ezért szerinte a megtisztított felületek folyamatos karbantartást, további tisztítást igényelnek – a tulajdonosok aktív részvétele mellett.

 

Ezt a cikket olvasta már?

Tornaterem akusztikai célú felújítása...

Budapest III. kerületében, csen-des, nyugodt környéken működik 2004. óta a British Internat...