Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Makovecz: Makón minden rendben

Elégedett a makói fürdőn dolgozók munkájával Makovecz Imre építész, aki most nézte meg először a tervei alapján készülő épületet. Az uniós támogatás körüli huzavona lezárult, de a Keviép szerint még korai arról beszélni, hogy sikerül-e tartani a határidőt.
Forrás: delmagyar.hu2011-02-24 09:24:00
mako(2).jpg

– A város úgy készítette elő a fürdőépítést, ahogyan kell, a kivitelező pedig korrekt és szép munkát végez – mondta lapunknak Makovecz Imre Kossuth-díjas építész tegnap, amikor megnézte a beruházást. A makóiak és a szakmabeliek tudják, hogy az építész mindig megmondja, mi nem tetszik, és a gimnázium építésekor, hasonló helyzetben leszedte a keresztvizet néhány szakiparosról. Itt azonban mindent rendben talált, és a televíziós stáboknak, rádióknak nyilatkozva többször említette, nem véletlen, hogy Magyarországon a tanult „melósok" jobban értik a dolgukat, mint az elit tagjai. Az építésznek a Hagymaház, a gimnáziumi sportcsarnok, a Kálvin-iskola és a buszállomás után ez az ötödik makói középülete, innen az újvárosi bölcsőde építkezéséhez ment, az lesz a hatodik.

A debreceni Keviép Kft. termelési főmérnökének, Zentay Katalinnak jólesett a dicséret. Főleg azok után, ami ennek a beruházásnak kijutott az elmúlt hónapokban. Tavaly ősszel a regionális fejlesztési

ügynökség az uniós támogatás felhasználásának módját vizsgálta, és leállította a pénz kifizetését. A vizsgálat február 14-én lezárult, és a támogatást elvileg ismét fizetik. Ez idő alatt a Keviép nem állította le, hanem saját pénzből folytatta, ahogy tudta az építkezést. Az anyagok megrendelése azonban nem úgy haladt, ahogyan kellett volna. A fejlesztési főmérnök lapunknak azt mondta, megnyugtató, hogy ez a helyzet rendeződni látszik. Most 150–200 ember dolgozik a fürdőn, de ahogy megkezdődnek a belső szakipari munkák, 700-an lesznek. Az épület fölé még mindig három daru magasodik, de már látszik a kupolák formája. Arról, hogy időben be tudják-e fejezni az építkezést, és októberben meg lehet-e nyitni a fürdőt, egyelőre – épp az előzmények miatt – korai beszélni a cég szerint.

A Makói Gyógyfürdő Kft. igazgatójának, Kovacsics Imrének is tetszett, amit eddig látott. A győri cégvezető azt mondta, akkor kapcsolódott be az itteni munkába, amikor kiderült, Makónak 3 és fél milliárdja van a fürdőre, de a legolcsóbb kivitelezői ajánlat a tervre 5,2 milliárd. Sikerült „kivenni" ebből a tervből 1,5 milliárd forint értékben annyit, hogy az egész szép maradjon. Az eredeti tervben szereplő családi részleget is meg lehet építeni, ahogy sikerül rá pénzt szerezni. Kovacsics szerint igenis fontos, mako2(2).jpg

hogy egy fürdő ne csak jó, de szép is legyen, és ezért a fürdőért érdemes lesz eljönni akár az ország túlsó végéből is.

 

Ezt a cikket olvasta már?

ÉMSZ Év Tetője Nívódíj 2013 pályázat ...

Címvédő a Creaton az ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázatán