Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Közműcserével indul a szegedi 1-es villamosvonal felújítása

Mától novemberig célszerű elkerülni a szegedi belvárost, sőt a Belvárosi hidat is. Elkezdték felújítani az 1-es villamosvonalat az Anna-kút és az Aradi vértanúk tere között. A útlezárások és forgalomterelés miatt dugókra kell számítani.
Forrás: delmagyar.hu2011-06-16 06:40:00
villamos_kozmu.jpg Elkezdődik ma a tömegközlekedési nagyprojekt legérzékenyebb területet érintő építkezése: elindul és a tervek szerint novemberben fejeződik be az 1-es villamosvonal felújítása az Anna-kúttól az Aradi vértanúk teréig. Munkaterület lesz, ezért a mindent megelőző vágánybontáshoz és közműcseréhez lezárták a Vörösmarty utca Széchenyi téri oldalát, nem lehet behajtani és parkolni a bíróság és a nagyposta előtt. Teljesen lezárták a Kelemen és a Zrínyi utcát.

Emiatt az 1-es villamos csak az Anna-kútig jár, ott át kell szállni az 1-3-4-es pótlóbuszra, amely a Tisza Lajos körúton kerüli ki az építkezést. Ez azt jelenti, hogy kimarad a Széchenyi téri, Somogyi utcai és az Aradi vértanúk terén lévő megálló. Ezek helyett fel- és leszállni a Centrumnál, a Dugonics téren és az SZTK Rendelőnél lehet. Számítani kell arra is, hogy a buszok és villamosok mától ritkábban járnak; szünidei menetrend érvényes.

Korábban érdemes elindulni autóval is annak, aki a belvárosba igyekszik. Több utca átmenetileg egyirányú lett, némelyiknek megfordult a haladási iránya, több pedig zsákutca.

A Somogyi utcából például a Toldi és a megfordított Jókai utcán keresztül lehet kijutni a kiskörútra. A városháza elől pedig a Kiss Ernő utcán keresztül vezet az út az Anna-kúthoz. A Belvárosi híd a környékbeliek számára az ideiglenesen kétirányú Oskola utcán át megközelíthető. A Tisza Lajos körútról a mostantól szintén kétirányú Híd utcán át lehet elérni a hidat. Az Anna-kúttól Újszegedre a Fekete Sas utca–Nagy Jenő utca–Híd utca irányában lehet menni. A Stefánián mától nem lehet felmenni a hídra, mert az utca az átkelőről lefelé jövet egyirányú, tovább a Dózsa György utca vagy az egyirányú Vörösmarty utca felé engedik a forgalmat.

Torlódások várhatók a Tisza Lajos körúton és az azon belüli utcákban. Kerülni a Huszár Mátyás rakparton és a nagykörúton érdemes. Célszerű teljesen elkerülni a Belvárosi hidat, és helyette a Bertalan hidat használni.
Tovább nehezíti a közlekedők helyzetét ugyanis, hogy – megírtuk – jövő péntekig gázvezetéket cserélnek az átkelő szegedi lábánál, a Híd utca és Oskola utca kereszteződésében. Az újszegedi hídfőt várhatóan augusztus végéig ugyancsak átépítik. A forgalom kétszer egysávos marad ugyan, de lassítja az átjutást, hogy a munkaterületek mellett 30 kilométer per órás sebbességkorlátozás érvényes. A  híd és a liget közötti csomópontban új jelzőlámparendszert építenek ki, valamint kialakítanak egy a csomópontba csatlakozó buszsávot. Ez felgyorsítja majd az  újszegedi trolik és buszok forgalmát, mert kikerülik a  torlódásokat. 

 

Ezt a cikket olvasta már?

Energetikai pályázatok 2013

A legnépszerűbb energetikai kiírások már elérhetők az Új Széchenyi Terv keretében