Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
20 éves az Akker

2010. március 05-én pénteken ünnepelte az Akker Tüzép 20. születésnapját, ahol az Ismerős arcok és a Csík zenekar biztosította a kiváló muzsikát.
2010.06.10
Az Akker Tüzép története 1990-ben akasztói telephely megnyitásával kezdődött, majd ezt követően Soltvadkerten (1993) és Kiskőrösön (1995) nyílt további két telep, így már jelentős építőanyag-kereskedelmi központtá vált. 1999-ben már egy több mint nyolcezer négyzetméteres tüzépet indítottak el Kecskeméten, az Akker Tüzép a dél-alföldi régió egyik legnagyobb építőanyag-kereskedelmi vállalkozásává vált. Jelenleg kilenc kereskedelmi ponttal, nagykereskedéssel és budapesti kirendeltséggel állnak vásárlóik, megrendelőik rendelkezésére. Fontos dátum a 2006 az Akker Tüzép életében, ugyanis ekkor nyitották meg vadonatúj, minden eddiginél nagyobb telephelyüket Kecskeméten.
akker.jpg2010. március 05-én pénteken ünnepelte a cég 20. születésnapját, ahol 450 vendég volt jelen az eseményen. Az esten az Ismerős arcok és a Csík zenekar biztosította a kiváló muzsikát. Az Ismerős arcok tagjait baráti szál is fűzi a cégvezetőjéhez, akinek egy meglepetés dallal is készültek a cég 20 éves születésnapja alkalmából.
Az Akker több ízben is felkérte már az Ismerős Arcokat és a Csíkzenekart is, hogy zenéljen a rendezvényeiken. Ezért is volt külön öröm számukra, hogy a születésnapi bulin ez a két zenekar lépett fel.
Információ a zenekarokról:
Az Ismerős Arcok magyar, nemzeti rock zenekar, 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rythm'n'bluest játszottak. Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen dzsesszes beütésű. Az együttesre nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is. „Szívesen olvasgattam Wass Albert-könyveket, az ő emlékének és munkásságának próbáltunk valamiféle mementót állítani” – nyilatkozta Nyerges Attila egy interjúban.
weboldal: http://www.ismerosarcok.hu/
A Csík Zenekar egy magyar népzenei együttes, 1988 óta a magyarországi népzenei élet egyik meghatározó szereplője. Az eltelt két évtized alatt több rangos zenei díjjal jutalmazták a kecskeméti formációt. Munkájuk legnagyobb elismerését jelzi a Fonogram-díj, melyet 2007 év elején érdemeltek ki legutóbbi, azóta aranylemezként számon tartott "Senki nem ért semmit" című albumért világzene kategóriában.
weboldal: http://www.csikband.hu/
 

Ezt a cikket olvasta már?

Kitekintés 2011

Az ÉK Egyesület kiállítása a FUGÁ-ban