Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.
Térépítés Európában

Az ”ÉPÍTÉSZET ÉS KONTEXTUS” programsorozat bemutatja a Velencei Egyetem Térépítés Európában című tárlatát, mely 60 európai térátalakítást mutat be a pécsi közterület-fejlesztési projektek 6 tablójával kiegészítve.
fuga.org2011.04.20

A kiállítás Magyarországon először Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában nyílt meg 2010-ben, ahol másfél hónap alatt 3500 látogatója volt. A rendezvényt Franco Mancuso az IUAV Tervezési és Urbanisztikai Tanszékének professzora, a kiállítás kurátora nyitotta meg, és Domenico Patassini tanszékvezető, valamint Davide Longhi tanár tartottak “kreatív városfoglalkozást” iskolás gyerekeknek. A foglalkozáson készült installáció része a kiállításnak.

Az anyagot 2010 augusztusában a Paksi Képtárban mutatták be, ahol a XV. Főépítészi Konferencia egyik rendezvénye volt, majd novemberben a Győri Egyetemen volt látható, most pedig Budapesten, a FUGA-ban kerül bemutatásra.

A Dél-Dunántúli Építész Kamara által kezdeményezett ”ÉPÍTÉSZET ÉS KONTEXTUS” építészeti és művészeti programsorozat célja az épített környezetünket alakító szereplők közötti együttgondolkodás és együttműködés fejlesztése. A kiállítást a Dél-Dunántúli Építész Kamara és a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar hozta létre, a Pécs2010 Menedzsmentközpont Közhasznú Nonprofit Kft. közreműködésével, és a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. támogatásával.

Bevezetőt mond: Horváth András, a Dél-Dunántúli Építész Kamara elnöke

A kiállítást megnyitja: Mohácsi Sándor táj- és kertépítész

Megtekinthető: 2011 05 02

Kamarai tagok a megnyitón való részvételért 0,5 kreditpontot igényelhetnek.

További információk a www.ek2010.hu honlapon

 

Ezt a cikket olvasta már?

Kitekintés 2011

Az ÉK Egyesület kiállítása a FUGÁ-ban