Kérdése van? Segítünk!

Kérdése van? Segítünk!

Nem talál valamit az oldalunkon? Nem világos valamelyik funkció? Munkatársaink szívesen segítenek Önnek eligazodni a Kitvalasszak.com portálon.Csak adja meg nevét, e-mail címét és írja meg miben segíthetünk és mi hamarosan felkeressük Önt.




20 éves az MTM Tanácsadó Mérnökiroda

A kiállítás a 20 éves történet – talán – legizgalmasabb tervezési munkáit mutatja be.
fuga.org.hu2011.05.30
mtm.jpg

1991 januárjában három fiatal statikus úgy döntött, hogy tervező irodát alapít. Mivel helyiségük nem volt hozzá, beköltöztek az akkor átépülő – általuk tervezett – Budapest Bank irodaépület egyik félig szétvert, kis szobájába, hogy legalább az építkezés idejére legyen hol lenniük. A kivitelező boldog volt, hogy ilyen készségesek a tervezők, pedig szükségmegoldás volt. Azóta az MTM (Markovits Tanácsadó Mérnökiroda) nemzetközileg is ismert, elismert tervező céggé fejlődött, európai színvonalú irodájában 12 mérnök dolgozik. Megvalósult épületei Brüsszeltől Szibériáig megtalálhatók.

A mostani kiállítás a 20 éves történet – talán – legizgalmasabb tervezési munkáit mutatja be. Vannak köztük lakó- és középületek, szobrok, kiállítási installációk és filmdíszletek is. De lehetne a kiállítás címe „Bálnától a Felhőkarcolóig” is, mert valóban az életnagyságú, felfüggesztett bálna-modelltől a 74 emeletes felhőkarcolóig terjed munkáink listája.

Néhány közülük hazai és nemzetközi díjat kapott.

A húsz szorgos év után szeretnénk megállni egy pillanatra és megünnepelni a születésnapot azokkal az építészekkel és más közreműködőkkel, akik ehhez a sikerhez hozzásegítettek minket.

A kiállításon számos olyan budapesti épület is látható lesz, melyekkel nap mint nap találkozunk. Ezeket most új perspektívából is láthatják az érdeklődők.

 

Megnyitja: Dr. Komjáthy Attila

Megtekinthető: 2011 06 22

Kamarai tagok 0, 5 kreditpontot igényelhetnek

Megnyitó: 2011. június 2. 18.00, FUGA
 

Ezt a cikket olvasta már?

Kitekintés 2011

Az ÉK Egyesület kiállítása a FUGÁ-ban